تماس تلفنی 021-91307777
امتیاز 5,0 از 5 ( 1 رای )

فناوری میان زنجیره ای یا کراس چین چیست؟

فناوری میان زنجیره‌ای یا کراس چین چیست، سوالی است که برای بسیاری از علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال به وجود می‌آید و آن‌ها می‌خواهند بدانند که دقیقا این فناوری چه کاری انجام می‌دهد و چه پروژه‌هایی قصد دارند که از چنین فناوری استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل در مورد این فناوری صحبت کنیم و اینکه پروژه‌هایی که روی آن تمرکز دارند را معرفی خواهیم کرد. پس اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید توصیه می‌کنیم حتما تا پایان این مقاله را مطالعه کنید.

فناوری میان زنجیره ای به زبان ساده

در قدم اول به ساده ترین شکل اگر بخواهیم فناوری میان زنجیره ‌ای  یا کراس چین را توضیح دهیم به این صورت می‌شود که این فناوری کمک می‌کند تا بلاکچین‌ها به یکدیگر متصل شوند. هر کدام از بلاک چین‌ها به صورت مستقل فعالیت می‌کنند و با استفاده از این فناوری می‌توان آن‌ها را به هم متصل کرد. در ادامه توضیحات بیشتری را در این مورد مطرح می‌کنیم تا بتوانید به طور کامل با کراس چین آشنا شوید.

ما بلاک چین را به عنوان یک اکوسیستم غیر متمرکز می‌دانیم که از فناوری دفتر کل توزیع شده قدرت می‌گیرد، اما زمانی که در آن عمیق‌تر می‌شویم، متوجه می‌شویم که این یک اکوسیستم تجمعی نیست و بسیاری از بلاک چین‌هایی که وجود دارند، هر کدام از اکوسیستم این بلاک چین‌ها از یکدیگر جدا هستند و هرکدام برای موارد خاصی طراحی شده‌اند و دارای نقاط قوت، محدودیت‌ها و رتبه بندی‌های مختلفی در خصوص غیرمتمرکز بودن هستند. به طور مثال برخی از بلاک چین‌هایی که با هدف بالا بردن سرعت تایید تراکنش‌ها کار خود را دنبال می‌کنند، در سمت دیگر ممکن است که نمره قابل قبولی برای تمرکز زدایی و امنیت دریافت نکنند و در واقع زمانی که می‌خواهند سرعت را بالاتر ببرند در دو ضلع دیگر مثلث دچار نقص می‌شوند.

بیشتر بخوانید: معرفی بازی Sorare و نحوه کسب درآمد از آن

قابلیت همکاری بلاکچین ‌ها

 از آنجایی که بلاک چین‌ها عمدتاً هر کدام برای هدف خاصی ایجاد شده‌اند، قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نیستند. این یعنی که قدرت یک زنجیره نمی تواند به نفع زنجیره‌های دیگر باشد یا محدودیت یک بلاک چین خاص را نمی توان با استفاده از ویژگی‌های بلاک چین دیگر جبران کرد. در واقع وجود داشتن چنین محدودیت‌هایی پتانسیل و ارزش بلاک چین را به عنوان یک صنعت از بین می‌برد و تجربه کاربری را بیشتر از بین می‌برد و مانع رشد صنعت می‌شود.

اینجاست که فناوری میان زنجیره‌ای وارد می‌شود. این راه حلی برای بهبود ارتباطات بلاک چین با یکدیگر است. فناوری میان زنجیره‌ای، قابلیت همکاری را تسهیل می‌کند و دو یا چند بلاک چین را قادر می‌سازد تا کارایی، تمرکززدایی، مجموعه ویژگی‌ها و امنیت خود را با یکدیگر مبادله کنند. این می‌تواند کارایی زنجیره را بهبود بخشد و  پراکندگی را کاهش دهد و به کاربران و ویژگی‌ها اجازه دهد، آزادانه‌تر در چندین بلاک چین جریان داشته باشند.

فناوری میان زنجیره ای یا کراس چین چیست؟

همان‌گونه که می‌دانید سرویس‌های مختلفی وجود دارند که خدمات ارسال و دریافت ایمیل را برای ما فراهم می‌کنند. با استفاده از جیمیل، یاهو یا اوت لوک شما می‌توانید اقدام به ارسال و یا دریافت ایمیل کنید. حال تصور کنید که این‌ها هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند و شما نمی توانستید از جیمیل، امکان ارسال ایمیل به یاهو را داشته باشید. مطمئناً با چالش‌هایی مواجه می‌شدید که در صورت استفاده زیاد از ایمیل ناچار بودید تا هر بار به یک حساب کاربری وارد شوید و فعالیت‌های خود را در آن انجام دهید. اما زمانی که این‌ها با هم همکاری دارند شما می‌توانید به راحتی در حساب جیمیل خود، ایمیلی برای کاربری با حساب ایمیل یاهو بفرستید. این تنها یکی از مثال‌هایی است، که شما با استفاده از آن می‌توانید بهتر درک کنید که قابلیت همکاری مهم است و چقدر می‌تواند بر نحوه فعالیت بلاک چین‌های مختلف تاثیر داشته باشد.

 حال تصور کنید که فناوری میان زنجیره‌ای یا کراس چین به وجود آمده تا چنین مشکلی را برطرف کند و قابلیت همکاری بین بلاک چین‌های مختلف را برقرار کند. در واقع استفاده گسترده از پلتفرم‌های بلاک چین، مسائل مربوط به سرعت پردازش و همچنین مقیاس پذیری را در میان بلاک چین‌های قدیمی برجسته‌تر کرده است. از آن‌جایی که همه بلاک چین‌ها به طور مستقل عمل می‌کنند و با یکدیگر تعاملی ندارند، چالش منحصر به فردی برای توسعه دهندگان ایجاد می‌شود و آن‌ها نمی‌توانند به پتانسیل کامل فناوری بلاک چین دسترسی داشته باشند و مزایای آن را به خوبی پیاده سازی کنند. در چنین مواقعی تمرکززدایی کامل حاصل نمی‌شود مگر اینکه افراد در بلاک چین‌های مختلف از طریق یک پروتکل مشترک با یکدیگر در ارتباط باشند. در واقع هدف فناوری کراس چین، برطرف کردن چنین مشکلی است و با اضافه کردن قابلیت همکاری بین بلاک چین‌های مختلف، چنین چالشی را برطرف می‌کند و هر کدام از بلاک چین‌ها می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و داده‌ها را به اشتراک بگذارند.

بیشتر بخوانید: آموزش خرید زمین در متاورس در سایت آپلند

مثالی برای درک بهتر کراس چین

در این بخش با مثال‌هایی ساده توضیح می‌دهیم که فناوری میان زنجیره ای یا کراس چین چه استفاده‌ای دارد و چگونه می‌تواند به پیشرفت این صنعت کمک کند. به طور مثال هر کشوری پول یا ارز قانونی خود را دارد و شما نمی‌توانید ریال ایران را در کشوری مانند چین استفاده کنید و از طرفی دیگر یوان چین را هم نمی توانید در ایران استفاده کنید. در واقع ارز قانونی کشورهای مختلف را نمی‌توان به راحتی منتقل کرد چون سیستم‌های ارزی آن‌ها مستقل از یکدیگر هستند. این مورد در خصوص اکوسیستم بلاک چین امروزی نیز صدق می‌کند و بیت کوین نمی تواند مستقیم به اتریوم منتقل شود و چون آن‌ها از سیستم‌های بلاک چین مختلف استفاده می‌کنند، تنها با استفاده از فناوری میان زنجیره‌ای، توکن‌ها و داده‌های مختلف از بلاک چین‌های مختلف، می‌توانند به راحتی انتقال پیدا کنند.

مثال دیگری را در نظر بگیرید که شما قصد انتقال پول از یک بانک داخلی به بانک دیگر را دارید، این دو بانک با استفاده از سامانه شاپرک به یکدیگر متصل می‌شوند و شما می‌توانید مبلغ مورد نظر را از بانک مبدا به بانک مقصد ارسال کنید. حال اگر این سامانه وجود نداشته باشد شما ناچار خواهید بود که تمامی پول خود را از بانک مبدا برداشت و به بانک مقصد مراجعه کنید و این پول را در آنجا واریز کنید، اما با استفاده از واسطه‌ای مانند شاپرک شما می‌توانید چنین کاری را انجام دهید و تجربه کاربری بسیار خوب را برایتان رقم می‌زند. درست مانند فناوری کراس چین.

چرا فناوری کراس چین مهم است؟

 همان‌طور که صنعت بلاک چین در حال گسترش است، شاهد راه اندازی انواع جدیدی از پروتکل‌های بلاک چین هستیم که هر کدام با رویکردی منحصر به فرد؛ پروتکل‌های اجماع جدید و مجموعه کاملاً جدید از ظرفیت‌ها برای میزبانی برنامه‌های مختلف، به وجود آمده‌اند، اما با این حال همه آن‌ها به صورت موازی در حال رشد هستند و نمی‌توانند به سطح بعدی برسند چون معماری ابتدایی بلاک‌چین آن‌ها را مجبور می‌کند که تنها در شبکه خود باقی بمانند. این یعنی اکوسیستم‌های جداگانه‌ای تشکیل می‌شود که نمی‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. فناوری کراس چین این پتانسیل را دارد که قابلیت همکاری بلاک چین را بهبود ببخشد.

راه حل‌های موجود برای تسهیل قابلیت همکاری بلاک چین چیست؟

چالش قابلیت همکاری فناوری بلاک چین یک حوزه حیاتی است که باید به آن پرداخته شود. با توجه به این موضوع، شبکه‌های بلاک چین مانند Polkadot، Cosmos و Harmony راه حل‌های قابلیت همکاری را برای سایر شبکه‌های بلاک چین ارائه می‌دهند. چندین شبکه بلاک چین عمومی، از جمله اتریوم، بر قابلیت همکاری و مقیاس پذیری تمرکز کرده و از پلتفرم‌هایی مانند Cosmos و Polkadot استفاده می‌کنند. Cosmos پروتکل ارتباطات بین بلاک چین (IBC) را راه اندازی کرده است. این ارتباط بین بلاک چین را تسهیل می‌کند و امکان انتقال توکن‌ها را بین Cosmos و سایر بلاک چین‌های سازگار با IBC فراهم می‌کند. پروتکل ارتباط بین بلاک چینی توسط Polkadot از بریج‌ها برای ارتباطات بلاک چین استفاده می‌کند.‌ هارمونی به عنوان یک راه حل برای قابلیت همکاری، زنجیره هوشمند اتریوم و بایننس را به اکوسیستم خود متصل می‌کند.

بیشتر بخوانید: بهترین بازی های بلاک چین برای کسب درآمد

با اذعان به نیاز به قابلیت همکاری بلاک چین، حتی شبکه اصلی بلاک چین خصوصی مانند HyperLedger که میزبان اکثر برنامه‌های بلاک چین سازمانی است، به سمت استفاده از شبکه‌های بلاک چین عمومی مانند اتریوم حرکت کرده است.

چه کسی از فناوری میان زنجیره‌ای استفاده می‌کند؟

Ripple یک تصویر فوق العاده از یک پروژه بلاک چین است که در تلاش برای بررسی تراکنش‌های زنجیره ای است. در حالی که ریپل هنوز در مراحل ابتدایی خود است، اما سعی می‌کند دارایی‌های دیجیتالی مختلف را در چندین بلاک چین فعال کند.

ریپل، در حال حاضر کمک به بانک‌های سراسر جهان برای تسویه پرداخت‌های فرامرزی را با استفاده از چندین ارز و ارز دیجیتال آغاز کرده است. از سوی دیگر، بلاک چین، نبرد سختی برای تکمیل فناوری میان زنجیره‌ای خود دارد.

کسب‌وکارها از فناوری بلاک چین، برای توسعه قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند که نیاز به مدیران و ارزیاب‌های ثانویه را از بین می‌برد. یک برنامه کامپیوتری در بلاک چین برای اجرای قراردادهای هوشمند اجرا می‌شود و طرفین قوانین را از قبل تعریف می‌کنند. هنگامی که این شرایط برآورده شد، توافق کامل تلقی می‌شود و بلافاصله اجرا می‌شود.

بخش مالی و عملکردهای مالی در داخل شرکت‌ها بیشترین استفاده را از فناوری بلاک چین داشته اند. این به عنوان حوزه‌ای است که این فناوری در آن بیشترین پیشرفت را داشته است. فناوری بلاک چین به دلیل قراردادهای هوشمند، پرداخت‌های دیجیتال از طریق بیت کوین، افزایش امنیت و عدم فساد و قابلیت‌های ثبت سوابق، برای عملیات مالی و کسب و کار، مفید است.

پروژه‌های مرتبط با فناوری میان زنجیره‌ای یا کراس چین

در این بخش می‌خواهیم پروژه‌هایی را معرفی کنیم که روی این موضوع تمرکز دارند و با توجه به نیاز روز افزون به بهبود اتصال بین شبکه‌های مختلف بلاک چین، محققان بسیاری سعی می‌کنند تا راه حل‌های مناسبی را برای این کار در نظر بگیرند. در واقع توسعه دهندگان به دنبال سرعت بخشیدن به پذیرش بلاک چین هستند و در سمت دیگر ابتکاراتی مانند قابلیت همکاری بلاک چین روز به روز در حال افزایش است و یکی از پیشروانی که هدف آن افزایش قابلیت همکاری بلاک چین است، بلاک چین پولکادات است. در زیر می‌توانید پروژه‌هایی که روی این موضوع تمرکز دارند را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با متاورس و ارزهای این دنیای جدید

Blocknet

یک شبکه غیرمتمرکز است، که بلاک چین را به هم متصل می‌کند و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با اجزای آن اپلیکیشن بسازند. محصولات اصلی Blocknet ،محصولات XRouter و XBridge هستند. XRouter شبکه‌های بلاک‌چین را به dApp‌های چند زنجیره‌ای متصل می‌کند، در حالی که XBridge امکان مبادله دارایی‌های بلاک چین قبلی را از طریق مبادله اتمی میان زنجیره‌ای فراهم می‌کند. علاوه بر این، این پروژه یک صرافی غیرمتمرکز و یک کیف پول ارائه می‌دهد.

اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های Cosmos

با استفاده از پروتکل ارتباطات بین بلاک چین به یکدیگر متصل می‌شوند و به عنوان یک اکوسیستم در کنار Cosmos Hub، به عنوان یک بلاک چین اختصاصی، کار می‌کنند. Cosmos Hub به عنوان یک بازار، یک تامین کننده امنیت، یک مسیریاب بین زنجیره‌ها و برنامه‌ها و عمل می‌کند.

پولکادات

انتقال بین بلاک چینی هر نوع داده یا دارایی را امکان پذیر می‌کند و دسترسی به طیف گسترده‌ای از بلاک چین‌ها را در شبکه پولکادات فراهم می‌کند. این پروژه همچنین پاراچین‌ها را ایجاد کرده است (بلاک چین‌های لایه 1 پیشرفته که بر محدودیت‌های شبکه‌های قدیمی غلبه می‌کنند.) پاراچین‌ها، اکوسیستمی از شبکه‌های مستقل را ایجاد می‌کنند که توسعه دهندگان می‌توانند به طور کامل آن را کنترل و برای هر موردی آن‌ها را بهینه کنند.

Wanchain

بر اتصال بلاک چین‌های عمومی و خصوصی و ایجاد یک Superhub مالی چند بلاک چینی تمرکز دارد. به این ترتیب، این پروژه می‌خواهد مسئله قابلیت همکاری را حل کند و تمام زنجیره‌ها و دارایی‌ها را به یک شبکه متصل کند.

بیشتر بخوانید: برترین پروژه های متاورس + معرفی بیش از ده پروژه

جمع بندی

در این مقاله همه چیز در مورد فناوری میان زنجیره ای یا کراس چین در اختیارتان قرار گرفت و حال اطلاعات کاملی در این زمینه دارید که به شما کمک می‌کند تا تحلیل‌های بهتری در مورد هر کدام از پروژه‌های ارزهای دیجیتال انجام دهید. دقت کنید که هرچه اطلاعات شما در این زمینه بالاتر باشد، می‌توانید تصمیم‌های بهتری را برای سرمایه‌گذاری بگیرید و در سمت دیگر درآمدزایی برای شما ساده‌تر می‌شود. ما در مجموعه نوین پرداخت سعی می‌کنیم تا اطلاعات کامل و تخصصی را در مورد بازار ارزی و ارزهای دیجیتال در اختیار شما قرار دهیم که بتواند به شما کمک کند تا اطلاعاتتان را در این زمینه بالاتر ببرید. اگر به این موضوعات علاقه‌مند هستید، توصیه می‌کنیم که به مجله ارزی نوین پرداخت سر بزنید و حتماً مقالاتی که در این بخش منتشر می‌شود را به دقت مطالعه کنید. شما فکر می‌کنید کدام یک از این پروژه‌ها می‌تواند در این زمینه بهتر عمل کند و به عنوان تاثیر گذارترین پروژه‌ها شناخته شود؟

لیست برچسب ها
فرم ارسال دیدگاه و نظرات