تون کوین TON Coin که به آن ارز دیجیتال تلگرام هم میگویند به دست توسعهدهندگان کمپانی تلگرام با هدف راهاندازی شبکه بلاکچین اختصاصی برای پیامرسان آن بهوجود آمده است. اگرچه که تلگرام پس از شرکت در دادگاه SEC در سال ۲۰۲۰ مجبور شد جاهطلبیهای کریپتویی خود را در اینباره کنار بگذارد، اما این کنارهگیری تلگرام دلیل نشد که تون کوین هم از بین برود و این رمز ارز اکنون بیش از هر زمان دیگری در بین سرمایهگذاران طرفدار پیدا کرده است. ارز دیجیتال TON Coin را در اغلب صرافیهای رمزارز میتوانید خریداری کنید؛ ارزی که کاملا مورد تایید پاول دورف، موسس تلگرام نیز است.
در این مقاله سعی داریم هر نکتهای را که شما سرمایهگذاران در مورد ارز دیجیتال تلگرام یا ton کوین احتیاج دارید برایتان توضیح دهیم تا قبل از خرید و فروش آن، اطلاعات کافی درباره اهمیت این رمزارز در بازار کریپتو و قابلیتهای آن در اختیار داشته باشید.
در سال ۲۰۱۸ بود که تلگرام تصمیم گرفت برای تقویت زیرساختهای دیجیتالی اپلیکیشن پیامرسان خود یک بلاکچین غیرمتمرکز جداگانه بسازد. این کمپانی برای این منظور ۱.۷ میلیارد دلار نیز هزینه کرد تا بتواند در زمینه تراکنشات عمده و ابراپلیکیشنها با بزرگانی همچون اتریوم رقابت کند. تلگرام اسم این بلاکچین را The Open Network گذاشت که کوتاهشده آن TON میشود.
البته پیش از آنکه رمزارز تون به مرحله عرضه برسد تلگرام این پروژه را رها کرد. اصلیترین دلیل کنارهگیری تلگرام این بود که سازمانهای امنیتی ایالات متحده و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا SEC علیه ارز دیجیتال تلگرام به اتهام ایجاد ناامنی در فضای اقتصادی شکایت کردند.
پس از آنکه کمپانی تلگرام از راهاندازی تون کوین صرف نظر کرد، دیگر توسعهدهندگان شبکه TON (که مستقیما با تلگرام همکاری نداشتند) ادامه این پروژه را در دست گرفتند. رمزارز Newton که اکنون به اسم تونکوین شناخته میشود در سال ۲۰۲۱ به آدرس دامین ton.org آمد و کد نرمافزار یا Code Repositoryتون کوین را تشکیل داد. تون کوین سپس در همان سال، هم بلاکچین TONcoin را راهاندازی کرد و هم توکن $TON نیز به بازار کریپتو عرضه شد.
اگرچه که در حال حاضر ارز دیجیتال تون کوین کاملا از تلگرام سوا شده است، ولی موسس این کمپانی یعنی پاول دوروف در سال ۲۰۲۱ در پی پستی در حساب تلگرامش در مورد این پروژه حرف زد. دوروف در این پست تاییدیه خودش را نسبت به اعتبار تونکوین اعلام کرد و در عین حال گفت که تلگرام دیگر هیچ ارتباط مالی یا نرمافزاریای با $TON ندارد.
کمپانی تلگرام نقشههای بسیاری را برای توکن ton کوین در سر داشت و درب مشارکت را برای دیگر توسعهدهندگان هم برای انجام پروژههای کریپتویی خود باز گذاشته بود. اما فرصت پیدا نکرد تا تمام اهداف خود را به مرحله اجرا برساند.
دیگر دولوپرهای تون کوین اما عملکردهای مهمی را بر روی اکوسیستم بلاکچین توسط این توکن عملی کردهاند که در ادامه بهصورت جامع این موارد را توضیح خواهیم داد:
اول از همه باید بگوییم TON تنها توکنی است که برای پرداخت اغلب تراکنشات بلاکچین تونکوین با دیگر بلاکچینها مورد قبول واقع میشود. یعنی هرکسی که از شبکه TONcoin استفاده میکند برای اجرای فرایند تراکنشات خود میبایست توکن $TON بپردازد. درست مثل کاربران بلاکچین اتریوم که برای انجام تراکنشات خود رمزارز ETH میپردازند.
برای پرداخت هزینه ذخیره دادهها Data Storage در بلاکچین تون کوین و بلاکچینهای وابسته به آن نیز میبایست حتما از توکن TON استفاده شود. ارز دیجیتال تلگرام همچنین یک پروکسی یا VPN بر روی بلاکچین خود ایجاد کرده است که کاربران برای دسترسی به خدمات این پروکسی نیز باید ton کوین خرج کنند.
توکن $TON به عنوان یک هدایتگر در راستای کنترل و بهبود عملکرد بلاکچین تونکوین نیز استفاده میشود. برای مثال هر کسی که تونکوین داشته باشد میتواند در رأیگیریهای مربوط به بیانیههای شبکه TON شرکت کند و در مورد آینده این شبکه نظر بدهد.
اولین رأیگیری تونکوین در فوریه سال ۲۰۲۳ انجام شد که در آن از کاربران خواسته شده بود که در مورد متوقفکردن توکنهای TON در کیف پولهای ماینینگ غیرفعال، رأی بدهند. در نتیجه این رأیگیری تقریبا ۲۰ درصد از کاربران خواستار این شدند که عرضه تونکوین برای ۴ سال در این نوع کیف پولها قفل شود.
از مکانیسم استیکینگ تونکوین به عنوان ایجاد امنیت هرچه بیشتر در بلاکچین TON نیز استفاده میشود. سازوکار استیکینگ به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند با رمزارز تون کوین سهمی در افزایش امنیت شبکه TON ایفا کنند.
سرمایهگذاران تونکوین میتوانند توکنهای خود را در راستای اعتباربخشی به تراکنشات این شبکه استیک Stake کنند. بلاکچین TON نیز از یک مکانسیم اعتباربخشی مبتنی بر استیک یا Proof-of-Stake به تراکنشات خود تبعیت میکند که شبیه به مکانیسم اعتباربخشی اتریوم و دیگر شبکههای معروف است.
در حال حاضر استیکینگ ton کوین مستقیما بر روی شبکه TON یا دیگر بازارهای کریپتویی معروف مثل بایننس Binance نیز امکانپذیر است. به این ترتیب سرمایهگذارانی که $TON استیک کنند میتوانند پس از مدتی بابت این سرمایهگذاری خود، توکن اضافه پاداش بگیرند.
یعنی کاربران با خرید ارز دیجیتال تلگرام امنیت شبکه تون را تامین میکنند، این شبکه هم در ازای این سرمایهگذاری به آنها پاداش میدهد. لازم به ذکر است که همچنین کاربران میتوانند با استفاده از تونکوینهای خود از دیگر خدمات شبکه TON مثل خدمات DNS، پروکسی و… نیز بهرهمند شوند.
ساختار دامنه غیر متمرکز شبکه تون تقریبا مشابه ساختار دامنه غیر متمرکز اینترنت سراسری است ولی نوع غیر متمرکز بودن آن کمی فرق میکند. این دامین، ماموریت دارد تا برای اکانتها، قرادادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز dApps نامهای خوانا برای اکوسیستم تون معرفی کند.
یعنی چه؟ یعنی این قابلیت کاری میکند که کاربران بهجای استفاده از آدرسهای کریپتویی پیچیده، از نامهای ساده و کوتاه برای تعامل در شبکه گسترده TON بهره ببرند و این فرایند برایشان تسهیل شود.
ذخیرهسازی تون یک ویژگی برای ذخیره دادهها شبیه به دراپ باکس است، ولی در قالب بلاکچین. یعنی با این قابلیت میتوانیم فایلهای سنگین را در شبکهای که سرعت بالا و قابلیتهای امنیتی بیشتری نسبت به دراپ باکس دارند ذخیره کنیم.
با این روش نهتنها امنیت دادهها بالا میرود بلکه همچنین از سوی دیگر، عملیات دریافت داده و تعامل با اکوسیستم تون را نیز بهبود میبخشد.
این قابلیت مستقیما به اپلیکیشن تلگرام ربط دارد. تون اسپیس در واقع یک ولت Wallet است که تلگرام آن را در پیامرسان خود تعبیه کرده. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد که داراییهای دیجیتال خود را مستقیما از طریق تلگرام مدیریت کنند.
به این ترتیب فرایند پرداختها توسط ارز دیجیتال تلگرام بهبود مییابد و تراکنشات کریپتویی در حد ارسال یک پیام ساده میشوند. البته این را باید اضافه کنیم که ولت تون اسپیس یک کیف پول خود-مدیریتی است به این معنی که شما خودتان مسئول تامین امنیت آن هستید.
اکنون کاربران تلگرام میتوانند بهصورت مستقیم از طریق این اپلیکیشن به دیگر کاربران بدون پرداخت هیچ کارمزدی، کریپتو انتقال دهند.
این ویژگی واقعا جذاب است! زیرا میلیونها کاربر در سراسر دنیا میتوانند بدون هیچ دردسری به یکدیگر تونکوین بدهند بدون آنکه بخواهند مراحل پیچیده را پشت سر بگذارند و بابت آن، هزینه بپردازند.
این یکی از اصلیترین عملکردهای شبکه TON است که این اجازه را میدهد تا فرایند عملکرد اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بر روی شبکه تون تسهیل و امکانپذیر شود. یعنی این اپلیکشنها به لطف قدرت کریپتویی این رمزارز میتوانند عملکرد خود را راحتتر و با سرعت بیشتری انجام دهند.
شبکه TON در حال حاضر منزلگاه بیش از ۶۵۰ اپلیکیشن غیر متمرکز dApps است که نشان میدهد اهمیت بالایی دارد. رمزارز تونکوین همچنین میتواند پشتیبان اپلیکیشنهای غیر متمرکز خود تلگرام نیز باشد تا بتواند قابلیتها و دسترسی کریپتویی را برای استفاده روزانه کاربران مهیا کند.
قیمت ton کوین الان که در حال خواندن این مقاله هستید ۵.۷ دلار است. این رقم در سال گذشته نوسانات بسیاری را تجربه کرد؛ ولی در مجموع در همین بازه زمانی، نزدیک به ۱۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
میتوان گفت اوجگیری قیمت تونکوین از آن روزی شروع شد که تلگرام، ولت تونکوین را به اپلیکیشن پیامرسان محبوب خودش اضافه کرد. بهجز این موضوع، عوامل دیگری هم در افزایش قیمت ارز دیجیتال تلگرام اثرگذار بود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
اکنون تلگرام ماهیانه بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال دارد؛ پس نشان میدهد تونکوین از پتانسیل بسیار بالایی برای قدرتنمایی در بازار کریپتو برخوردار است.
عده زیادی از سرمایهگذاران توکن تونکوین معتقدند که تلگرام در ادامه میتواند افراد بیشتری را برای سرمایهگذاری و خرید ارز دیجیتال تلگرام مجاب کند که همین امر باعث میشود تقاضای این رمزارز بالا برود و قیمت آن افزایش پیدا کند.
یکی دیگر از دلایل اوجگیری قیمت تونکوین به پایان رسیدن و بلوغ پروژه بلاکچین TON بود. این پروژه در فوریه سال ۲۰۲۳ اولین رأیگیری موفق خود را برگزار کرد و باعث شد این توکن راه خودش را به صرافیهای ردهبالا هموار کند.
بر طبق دادههای اتراسکن، توکن تون اکنون در بیش از ۷۴۰۰ ولت توزیع شده است.
رمزارز مهم تتر نیز در آپریل سال ۲۰۲۴ با بنیاد تون همکاری کرد و بیش از ۶۰ میلیون دلار تتر USDT را در بلاکچین شبکه TON قرار داد. این امر باعث شد که این بلاکچین، یازدهمین بلاکچین از بین شانزده بلاکچینی شود که از تتر پشتیبانی میکنند.
این همکاری همچنین باعث معرفی استیبل کوین تتر گولد یا XAUT بر روی بلاکچین تون نیز شد. به این ترتیب کاربران تلگرام در سراسر دنیا میتوانند بهراحتی ارسال یک پیام، عملیات پرداخت را بهصورت آنی و رایگان انجام دهند.
در ماه مارس ۲۰۲۴ تلگرام اعلام کرد که ۵۰ درصد از درآمد حاصل از تبلیغات چنلهای پیامرسان خود را با بلاکچین کوین بهاشتراک خواهد گذاشت. انتشار این خبر هم باعث شد تا ارزش ton کوین بیش از ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.
بیشتر بخوانیم: نات کوین چیست؟
تونکوین در حال حاضر یک رمزارز داغ در بازارهای کریپتو است که در ابتدا توسط تلگرام عرضه شد و سپس توانست زندگی جدیدی را برای خودش دست و پا کند. پروژه راهاندازی بلاکچین TON بهسرعت سرمایهگذاران و دولوپرهای بسیاری را به خود جذب کرد. در این اواخر نیز تعامل دوباره این شبکه با پیامرسان تلگرام که بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه دارد باعث شد تا محبوبیت تونکوین بیشتر از همیشه شود.
پیشبینی ما این است که تونکوین این پتانسیل را دارد که در سالیان پیش رو یکی از بهترین کریپتوها بشود. شما هم اگر مایل به سرمایهگذاری و ترید ارز دیجیتال تلگرام هستید میتوانید از امکانات کریپتویی نوین پرداخت استفاده کنید.
مجموعه نوین پرداخت با تیم متخصص خود آماده خدمترسانی در زمینه خرید و فروش انواع ارزها است. این صرافی در واقع هم در زمینه ارزهای فیات مشارکت دارد و هم در حیطه ترید و خرید ارزهای دیجیتال فعالیت میکند.
شما میتوانید سرمایه خود را از طریق امکانات نوین پرداخت به شکل آنلاین به هر ارزی که مایل هستید تبدیل کرده و هر زمان که دلتان خواست آن را بهصورت آنی نقد کنید. تراکنشات ارزی در نوین پرداخت نرخ کارمزد پایینی دارد و تیم پشتیبانی ۲۴ ساعته این شرکت آماده پاسخگویی به سوالات شما است تا بتوانید با خیال راحت سرمایهگذاری ارزی آنلاین انجام دهید.