تماس تلفنی 021-91307777
امتیاز 0,0 از 5 ( 1 رای )

ترون چیست؟‌ بررسی کامل شبکه ارز دیجیتال ترون

زمان مطالعه مقاله ۱۰ دقیقه

ترون به‌عنوان یک ارز دیجیتال، در اوج گسترده‌ شدن کریپتو در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شده است. از آن زمان، گروهی از سرمایه‌گذاران و توسعه دهندگان جهانی، بحث‌هایی پیرامون اینکه چگونه ارزهای رمزنگاری شده می‌توانند اینترنت را تغییر دهند، داشته‌اند. اما اگر هدف استفاده از بلاک چین برای ایجاد یک وب توزیع شده در میان پروژه‌هایی باشد که از همان زمان رایج بوده‌اند، ترون می‌تواند پیشنهادهایی داشته باشد که ارتباطات را متمایزتر می‌کند. این روند حتی در شرایطی که انتقاداتی در مورد این فناوری وجود دارد، می‌تواند برقرار شود. به‌طور مثال، ترون در میان ارزهای دیجیتالی که در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شدند، نادر بوده و به‌دنبال هیچ گونه پیشرفتی در رمزنگاری یا طراحی شبکه نبود.

در عوض، بلوک‌های اصلی Tron که شامل برنامه‌های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند، توکن‌ها و سیستم اجماع اثبات سهام واگذار شده بوده است، توسط پروژه‌های دیگر پیش از راه‌اندازی آن، آغاز شدند. ترون حتی تا آن‌جا پیش رفت که اجزای عناوری خود را با اتریوم ETH سازگار کرد و جرقه اتهاماتی بود که ترون در زمینه ایده‌هایش باید با آن‌ها مقابله می‌کرد. ترون با یک استراتژی بازگردانی متمرکز بر آسیا، تبلیغات خودش را از طریق خالق خود، یعنی جاستین سان شروع کرده و آن را به زبان‌های متنوع‌تری هم توسعه داد. ترون در سال ۲۰۱۸ و زمانی که بنیاد غیرانتفاعی پیشگام توسعه آن، پیشگام شبکه‌های همتا به همتا، بیت تورنت را خریداری کردند، مورد توجه جریان‌های بیشتری از ارزهای دیجیتال قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: پرداخت های الکترونیکی با بیت پی Bitpay

ترون

این خرید قبل از راه‌اندازی توکن بیت تورنت در بلاک چین ترون در سال ۲۰۱۹ انجام شد و حرکتی بود که به ترون این توانایی را می‌داد تا یک ارز دیجیتال جدید را برای میلیون‌ها کاربر فعلی بازاریابی کند. در ادامه به نحوه کار ترون پرداخته و آن را بیشتر زیر ذره‌بین خود خواهیم آورد.

ترون چگونه کار می‌کند؟

ترون که در ابتدا به‌عنوان یک توکن مبتنی بر اتریوم ایجاد شد، سرانجام در سال ۲۰۱۸ به شبکه اختصاصی خودش مهاجرت کرد. این فرایند شامل معامله سرمایه‌گذاران با توکن‌های اتریوم خود برای ارز دیجیتال TRX Tron بوده است. توکن‌های اتریوم هم متعاقبا با این کار از بین رفتند.

بیشتر بخوانید: چگونه ترون بخریم؟

معماری عمومی

همانند اتریوم، ترون از یک مدل مبتنی بر حساب استفاده می‌کند. این بدان معنی است که کلیدهای رمزنگاری که پروتکل آن صادر می‌کنند، می‌تواند دسترسی به موجودی TRX و توکن TRX را کنترل کنند. سپس بلاک چین ترون هم تبادل این ایده‌ها را از طریق سه لایه هدایت می‌کند. لایه اصلی، دستورالعمل‌های نوشته شده در جاوا یا Solidity (زبان طراحی شده برای اتریوم) را محاسبه می‌کند و آن‌ها را به ماشین مجازی ترون می‌فرستد که می‌تواند منطق را اجرا کند. لایه دوم هم مربوط به لایه برنامه است که توسط توسعه دهندگان برای ایجاد کیف پول و برنامه‌های کاربردی با ارز دیجیتال TRX سازگاری با نرم‌افزار استفاده می‌شود.

لایه ذخیره‌سازی هم برای تقسیم بندی داده‌های بلاک چین که همان سوابق تاریخچه بلاک چین هستند و همچنین داده‌های وضعیت آن، که وضعیت قراردادهای هوشمند را حفظ می‌کنند، طراحی شده است.

ترون

سیستم اثبات سهام واگذار شده

ترون برای دستیابی به اجماع در مورد دفتر کل خود، از سیستمی استفاده می‌کند که در ان، یک بازیگر چرخشی متشکل از ۲۷ نماینده فوق العاده، برای اعتبار سنجی تراکنش‌ها و حفظ تاریخچه سیستم به کار برده می‌شوند. نمایندگان یاد شده، هر ۶ ساعت یک‌بار انتخاب می‌شوند و در صورت انتخاب، توانایی جمع‌آوری TRX جدید تولید شده توسط پروتکل را کسب می‌کنند. هر سه ثانیه یک‌بار هم بلاک‌های جدید به بلاک چین اضافه می‌شوند و به کسانی که یک بلاک معتبر تولید می کنند، ۳۲ واحد TRX برای تلاش‌شان تعلق می‌گیرد. در مجموع هم سالانه ۳۳۶۳۸۴۰۰۰ واحد TRX به این افراد اهدا خواهد شد.

علاوه بر نمایندگی که به آن‌ها اشاره کردیم، کاربران می‌توانند سه نوع گره را در بلاک چین ترون اجرا کنند. این سه گره شامل witness nodes، full nodes و Solidity nodes هستند. گروه‌های Witness بلوک‌ها را پیشنهاد داده و به تصمیمات پروتکل رای می‌دهند. این در حالی است که گره‌های Full هم تراکنش‌ها و بلوک‌ها را پخش خواهند کرد. گره‌های مربوط به Solidity هم بلوک‌ها را از گره‌های کامل همگام‌سازی کرده و API را ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: الکترونیوم چیست و چه کاربردهایی دارد

برای اینکه انتخاب نمایندگان به رای‌گیری گذاشته شود، کاربران ترون به یک منبع شبکه به‌نام Tron Power نیاز دارند. کاربران به ازای هر ۱ واحد TRX می‌تواند ۱ واحد Tron Power کسب کنند که در حسابی که از خرج کردن ارز دیجیتال مرتبط با آن جلوگیری می‌شود، قفل خواهد شد. Tron Power را نمی‌توان مانند TRX یا سایر توکن‌های صادر شده در بالای بلاک چین ترون معامله کرد. این فرایند می‌تواند به‌طور موثری مانند سرمایه‌گذاری روی بلاک چین‌هایی مانند Tezos یا Cosmos عمل کند؛ جایی که کاربران با قفل کردن وجوه می‌توانند پاداش دریافت کنند. توجه داشته باشید که این ممکن است در برخی از صرافی‌ها امکان پذیر نباشد.

ترون

مزایای استفاده از ترون

تراکنش‌ها در این پلتفرم سرعت بالایی دارند. چرا که شبکه می‌تواند تا ۲ هزار تراکنش را در ثانیه پشتیبانی کند. چنین ظرفیتی برای تراکنش‌ها، نوید خبر خوبی است برای آینده است که پتانسیل بالایی را برای شبکه ایجاد کرده و مقیاس پذیری هم بهتر انجام خواهد شد. همین می‌تواند انقلابی را در رسانه‌های آنلاین ایجاد کند. شما می‌توانید این سرعت بالا را با کوین‌های دیگری مانند اتریوم یا بیت کوین مقایسه کنید. اتریوم تنها ۲۵ تراکنش در ثانیه و بیت کوین هم تنها ۳ الی ۶ تراکنش در ثانیه را پشتیبانی می‌کند و کاملا مشخص است که تفاوت بسیار زیادی بین آن‌ها وجود دارد. شما می‌توانید با ترون اقدام به ایجاد dApps کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ارز دیجیتال دش (DASH)

با ایجاد dApps در شبکه و ارائه محتوای ان، می‌توانید دارایی‌های دیجیتال را هم در ازای آن دریافت کنید. این روند می‌تواند در توکن‌های معمولی TRX وجود داشته یا مربوط به توکنی باشد که خود شما ایجاد کرده‌اید و زیربنای TRX هم شناخته می‌شود. به این ترتیب، شما می‌توانید برای تلاش‌های خود، برنامه و محتواهای جبرانی داشته باشید.

چگونه ترون را ماین کنیم؟

به‌دلیل استفاده از سیستم اثبات سهام، بسیاری از افراد به‌دنبال راهی برای استخراج ترون در کامپیوتر خود یا با استفاده از نرم‌افزار استخراج ابری هستند. لازم به ذکر است که شبکه ترون اینگونه عمل نمی‌کند. به‌یاد داشته باشید که روش اثبات سهام در در این شبکه استفاده شده است و با بیت کوین و ارزهای دیجیتال مشابه متفاوت است. بنابراین، ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال قابل ماین کردن نیست. کوین‌ها از قبل در شبکه ایجاد شده‌اند. در عوض، کاربران می‌توانند ترون را با تبدیل کردن به یک نماینده، کسب کنند. هنگامی که یک کاربر به‌عنوان نماینده سیستم برای مدت شش ساعت انتخاب می‌شود، می‌تواند ۳۲ واحد TRX به ازای هر بلوکی که تولید می‌کند، کسب کند.

عملکرد ترون

ترون تا به امروز عملکرد خوبی داشته است و به‌خصوص در مقایسه با اکوسیستم‌های دیگر بلاک چین که در چندین سال اخیر رشد کرده‌اند، با افزایش ارزش ۲۹۹.۲ درصدی TRX روبرو است. همین امر نشان می‌دهد که این ارز دیجیتال پتانسیل بالایی دارد و در سال‌های آینده می‌توانیم خبرهای بیشتری از آن بشنویم.

آیا باید ترون خریداری کنیم؟

علیرغم اینکه ممکن است ترون یک ارز دیجیتال ارزان به نظر برسد، اما باید در این زمینه به ارزش بازار هم توجه کنید. بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که ترون این پتانسیل را دارد که در آینده نزدیک، به رشد خود ادامه دهد. با در نظر گرفتن این موضوع، ممکن است که ارزش سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال همچنان برای این ارز بالا باشد به‌خصوص باید به روند محبوبیت Apps هم توجه کرده و روند آن را نیز دنبال کنید.

ترون

نحوه خرید ترون

یک الگوریتم سه مرحله‌ای برای این منظور وجود دارد که باید آن را دنبال کنید. شما چه برای اهداف سرمایه‌‌گذاری و چه برای خرید دارایی‌های دیجیتال در بازی‌ها یا سایر پلتفرم‌ها، می‌توانید از بایننس به‌عنوان یک گینه عالی، به‌عنوان یک صرفی که اقدام به فروش توکن می‌کند، بهره ببرید. این سیستم برای ارزهای دیجیتالی دیگر هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و شما همچنان می‌توانید از خدمات باینسس برای ترون هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

۱. تجزیه و تحلیل بازار

شما می‌توانید با نگاهی به بازار شروع کرده و تصمیم بگیری که بهترین زمان برای خرید ترون چه زمانی است. زمانی باید خرید خود را آغاز کنید که ترون در کمترین مقدار آن روز باشد. چرا که این امر ارزش خرید شما را به حداکثر خواهد رساند.

۲. حساب تامین مالی

یک حساب کابری در پلتفرم بایننس ثبت کنید و سپس مراحل راستی آزمایی مناسب را دنبال کنید. برای امنیت بهتر حساب، باید گزینه ورود در مرحله‌ای را نیز فعال کنید. می‌توانید به داشبورد خود رفته و روی دکمه Desposit کلیک کنید. دستورالعمل‌ها در چنین شرایطی برای اضافه کردن پول به حساب شما پدیدار خواهند شد.

۳. خرید ترون

هنگامی که حساب شما تامین مالی شد، می‌توانید در صورت آمادگی بخرید، روی گزینه Buy کلیک کنید تا سفارش شما ثبت شود.

ترون

بهترین صرافی برای خرید ترون در سال ۲۰۲۲

در حال حاضر بایننس به‌عنوان یکی از گزینه‌های برتر در زمینه ارائه پشتیبانی از توکن TRX شناخته می‌شود. این شرکت به‌خوبی تثبیت شده است و دسترسی به طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال مختلف را فراهم می‌کند. چندین روش واریز و برداشت همراه با یک کیف پول ارز دیجیتال مناسب هم در دسترس شما قرار دارد که می‌توانید از آن بهره ببرید. بایننس امکان دسترسی به بیش از ۵۰۰ ارز دیجیتال مختلف، علاوه بر TRX را داده است. این پلتفرم گزینه خوبی برای افرادی است که به دنبال کارمزدهای کمتر در تراکنش هستند. این سیستم تنها ۰.۱ درصد کارمزد معاملاتی نقدی دریافت می‌کند که در مقایسه با سایر صرافی‌ها در جهان، بسیار کمتر است.

هنگام برداشت به یک ارز فیات، بسته به مبلغ و روش برداشت انتخابی، مبلغ برداشت بین ۱ الی ۱۵ دلار محاسبه خواهد شد. این در مقایسه با میانگین موجود در بازار که اغلب تا ۳۰ دلار در هر برداشت می‌رسد، بسیار کمتر است.

توسعه دهندگان ترون

در سپتامبر سال ۲۰۱۷، شبکه ترون معرفی و ایجاد شد. آن زمان که جاستین سان به‌عنوان توسعه دهنده اصلی فناوری پشت سر ترون، در یک بیانیه مطبوعاتی از ترون رونمایی کرد. او کارآفرین شناخته ‌شده‌ای است که در حوزه فناوری فعالیت می کند. از زمان تاسیس ترون، جاستین به‌عنوان رئیس بنیاد ترون فعالیت می‌کند و در توسعه و پیشرفت آن نقش بسزایی داشته است. بنیاد ترون در واقع یک سازمان غیر دولتی است که برای کمک به توسعه اکوسیستم ترون ایجاد شده است. بعد از اینکه اولین عرضه کوین ترون انجام شد، شبکه اصلی آن هم در ژوئن سال ۲۰۱۸ از راه رسید. پس از این رویدادها ترون براساس ارزش بازار، جایگاهی را در لیست ۱۰ شبکه برتر ارز دیجیتال هم به دست آورد.

کوین رسمی این ارز دیجیتال TRX نام دارد. TRX به‌عنوان یک کوین حکومتی هم شناخته می‌شود و این پلتفرم روی یک ماشین مجازی پیاده‌سازی شده است و به‌اختصار هم TVM نامیده می‌شود. TVM مسئول اجرای قرارداد هوشمند است که بخشی از شبکه ترون را تشکیل می‌دهد. سیستم اجماع اثبات سهام یا همان DPoS برای ایجاد امنیت بیشتر در سراسر شبکه ترون مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی حاکمیت روی زنجیره شبکه ترون، به این معنی است که کاربرانی که TRX را در کیف پول خود نگهداری می‌کنند، نقش بزرگی در شکل‌دهی آینده کل پلتفرم بلاک چین خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی ارز متا سیتی (META CITY)

ترون چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟

شکه ترون می‌تواند مشکلات متعددی که افراد با شبکه‌های متمرکز دارند را برطرف کند. حریم خصوصی، اغلب یکی از نگرانی‌های اصلی در یک شبکه متمرکز است. افراد همواره ترس از این دارند که داده‌های آن‌ها به بیرون درز کرده یا حتی دستکاری شود. همراه با یک سیستم غیرمتمرکز، ترون می‌تواند آرامش واقعی را برای همگان داشته باشد. داده‌ها همیشه در این سیستم ایمن باقی مانده و می‌توانید بدون هیچ گونه نگرانی، به فعالیت‌های ارزی خود ادامه دهید. علاوه بر این، ترون مشکلات مربوط به محدودیت‌های جغرافیایی را که اغلب روی پلتفرم‌های استریم یا بازی‌های آنلاین وجود دارد، برطرف می‌کند. بسیاری از سرویس‌هایی که به یک شبکه متمرکز متکی شده است، محدودیت‌هایی از نظر افراد که می‌توانند از آن بهره ببرند، دارد.

ترون

از طریق یک پلتفرم غیرمتمرکز، ترون می‌تواند اطمینان حاصل کند که در هنگام راه‌اندازی سرویس‌ها به‌عنوان dApp در بلاک چین، محدودیت‌های مشابهی اعمال نمی‌شود. به نوبه خود، این امکان، نگرانی‌های کمتری در مورد سانسور و محدودیت‌های جغرافیایی ایجاد می‌کند و کاربران و توسعه دهندگان می‌توانند با شرایط بهتری در این سیستم فعالیت کنند.

TRX چگونه ایجاد می‌شود؟

تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال از رویکردی استفاده می‌کنند به‌عنوان اثبات سهام یا اثبات کار شناخته می‌شوند. این روش‌ها در گذشته نتایج موثرتری داشته‌اند. با این حال، اکوسیستم ترون رویکرد متفاوتی را توسعه داده است که به آن، روش delegated proof of state می‌گویند. شبکه ترون در مجموعه ۲۷ گره دارد که نمایندگان سیستم را در نظر می‌گیرد. این گره‌ها بخش مهمی از شبکه را تشکیل می‌دهند و امکان دستیابی به اجماع فراهم شده است. با این حال، نمایندگان ثابت نیستند و به‌طور مکرر در چرخش خواهند بود. هر شش ساعت یک‌بار، نماینده جدیدی در شبکه ترون انتخاب می‌شود و به‌عنوان یکی از نمایندگان در گره‌ها قرار می‌گیرد.

این روند اساسا نحوه ایجاد توکن‌های TRX در این فرایند را نشان می‌دهد. کسانی که به‌عنوان نمایندگان براس شش ساعت آینده انتخاب می‌شوند، فرصتی برای کسب توکن در شبکه خواهند داشت و در این مدت زمان باید کار خودشان را درست انجام دهند. سیستم مشابهی که در سایر ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود، اثبات کار نام نام دارد. بیت کوین هر ده دقیقه یک‌بار، یک بلاک جدید استفاده می‌کند، اما وقتی که یک نماینده یک بلوک جدید در شبکه ترون ایجاد می‌کند، در مجموع، ۳۲ توکن TRX به آن تعلق خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: بهترین ابزار رصد قیمت رمز ارزها

ویژگی‌های ترون

ما در ادامه قصد داریم که به یک سری از ویژگی‌های مهم ترون پرداخته و در مورد آن صحبت کنیم

۱. ترون کارمزد تراکنش پایینی دارد

تقربا کارمزدی برای تراکنش‌های ترون وجود ندارد، چرا که هر زمان تراکنش انجام می‌شود، تنها باید ۰.۰۰۰۰۰۵ دلار بپردازید و هزینه اضافی دیگری هم وجود ندارد. توانایی ترون در راه‌اندازی پلتفرم خود و همچنین استفاده از توکن آن توسط معامله کنندگان و علاقه‌مندان، یک عامل تعیین کننده نهایی خواهد بود که آیا این کارمزدهای پایین تراکنش همچنان در آینده نزدیک ثابت باقی می‌مانند یا خیر. اهمیت موضوع در دراز مدت مشخص شده و بیشتر پی به ارزش این پلتفرم خواهید برد.

۲. بالا رفتن حجم معاملات

جاستین سان در گذشته بخشی از سیستم ریپل بوده است و زمانی هم که روی پروژه رمزنگاری خود کار می‌کرد، قطعا مشتاق به کار بردن برخی از اصول اولیه و ویژگی‌های محبوب پشت ریپل خود بوده است. او توانست سیستمی را ایجاد کند که حجم بسیار بیشتری از تراکنش‌ها را امکان پذیر می‌کرد. این یکی از ایده‌های اصلی وی بوده است و توانست که یکی از بزرگ‌ترین مزایای ترون را به همین واسطه ایجاد کند.

۳. تیم بزرگ پشت سر ترون

شاید یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های ترون، این باشد که تیم بزرگی پشت سر آن قرار دارد. در واقع، این پروژه در حال حاضر توسط برخی از با استعدادترین و آینده‌‌دارترین افراد در چین اداره می‌شود و در عین حال هم یک چیز مهم را در ذهن خود حفظ کرده است که سبب می‌شود آن بیشتر و بیشتر بهبود پیدا کند.

ترون

۴. معامله سریع

همان‌طور که قبلا گفته بودیم. این شبکه می‌تواند تا ۲ هزار تراکنش در ثانیه را پشتیبانی کند و همین سبب می‌شود که تراکنش‌های ترون سریع باشند. این ظرفیت تراکنش مستقیما روی تبلیغات و آینده ترون در دنیای ارزهای دیجیتال تاثیر می‌گذارد و این امکان برای شبکه فراهم شده است که رسانه‌های آنلاین هم متحول شوند. هنگامی که این ارز با سایر کوین‌ها مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه می‌شود، اختلاف فاحشی از این نظر بین آن‌ها وجود دارد. بین کوین تنها ۳ الی ۶ تراکنش در ثانیه و اتریوم هم ۲۵ تراکنش در ثانیه را پشتیبانی می‌کند و کاملا مشخص است که سیستم جدید ترون چگونه توانست است تحولات شگرفی در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتالی ایجاد کند.

سرمایه‌گذاری بلند مدت روی ترون

وقتی که صحبت از معامله در بازار ارزهای دیجیتال به میان کشیده می‌شود، مردم اکثرا دو گزینه پیش روی خود دارند. آن‌ها می‌توانند از صرافی‌ها برای خرید ارزهای دیجیتالی واقعی استفاده کنند. به‌طور مثال، خرید ترون در صرافی‌هایی مانند بایننس امکان پذیر است و خودتان هم می‌توانید مالک اصلی TRON شوید. این سرمایه‌گذاری در دسته بلند مدت قرار می‌گیرد، چرا که وقتی قیمت شروع به افزایش می‌کند، خریدار می‌تواند سکه‌های کریپتویی را که در صرافی دیگری خریداری کرده است، به فروش برساند. به‌عنوان جایگزین این روش، قرداد دیگری هم تحت عنوان CFD وجود دارد که امکان معامله روی یک ارز دیجیتال خاص را فراهم کرده است و می‌توانید تفاوت قیمت‌ها را بین آن‌ها حدس بزنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با پرایوسی کوین ها و بهترین ارزهای حریم خصوصی

ترون؛ گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاری

ترون پلتفرمی است که از فناوری بلاک چین و روش P2P برای تاکید روی اشتراک گذاری محتوا و سرگرمی غیرمتمرکز استفاده می‌کند. افرادی که می‌توانند از توکن بهره برده و از آن لذت ببرند، بیشتر کسانی هستند که در رسانه‌های اجتماعی و دیگر اشکال و منابع سرگرمی آنلاین، فعال هستند. اکوسیستم ارزهای دیجیتالی ترون از این نظر خاص بوده و به شما امکان می‌دهد که بتوانید محتوای خود را با افراد دیگر به اشتراک گذارید. اما در عین حال، برای محتوا و داده‌هایی که به‌عنوان تولید کننده محتوا ارائه می‌کنید، پاداش هم دریافت خواهید کرد. ما سیستمی داریم که حجم بسیار بیشتری از تراکنش‌ها توسط آن انجام می‌شود و یکی از ایده‌های اصلی پشت سر ترون هم همین بوده است.

جمع‌بندی

ترون (TRON) نامی است که باید همواره بیاد داشته باشید. در آینده از آن به‌عنوان یک گزینه سرمایه‌گذاری عالی یاد خواهیم کرد و شما نیز می‌توانید بخشی از افرادی باشید که از این فرصت استفاده می‌کنند.

از طریق نوین پرداخت می‌توانید به سرویس‌های مختلف پرداخت ارزی دسترسی پیدا کرده و از طریق داشبورد، به عملیات مختلف دسترسی پیدا کنید. نظرات خود را با ما در میان گذاشته و برای خواندن مقاله‌های جالب بیشتر، به مجله آموزشی نوین پرداخت مراجعه کنید.

لیست برچسب ها
فرم ارسال دیدگاه و نظرات