تماس تلفنی 021-91307777
امتیاز 3,8 از 5 ( 1 رای )

آشنایی با تفاوت بین بیلینگ آدرس Billing Address و شیپینگ آدرس Shipping Address

وقتی که کسی وارد فروشگاه الکترونیکی شما شده و سفارشی را ثبت می‌کند، باید دو آدرس را تایید کند. یکی از آن‌ها بیلینگ آدرس و دیگری شیپینگ آدرس نامیده می‌شود. این دو آدرس ممکن است که اهداف کاملا یکسانی هم داشته باشند، اما تفاوت‌ هایی نیز وجود دارد که در ادامه قصد داریم به صورت کامل به آن بپردازیم. درک هدف هرکدام از آن‌ها، به شما کمک می‌کند که بتوانید کالای خود را سریعا و در محل دقیق خود تحویل بگیرید. در ادامه با نوین پرداخت همراه شوید.

بیلینگ آدرس (Billing Address) چیست؟

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

بیلینگ آدرس در گذشته و امروز، معنای کاملا متفاوتی در جهان پیدا کرده است. این مفهوم تقریبا در ایران کاربردی ندارد و بیشتر مربوط به وب سایت‌های فروشگاه الکترونیکی خارج از کشور مربوط می‌شود. می‌دانید که در آن‌سوی مرز، امکان خرید از وب سایت‌های مختلف، بدون وجود موجودی در کارت بانکی هم وجود دارد. آن‌ها به نوعی از اعتبار شما استفاده کرده و پس از پرداخت حقوق کاربران، آن را به صورت مستقیم از کارت کسر می‌کنند.

هر کارت دارای یک بیلینگ آدرس است. مشتریان، برای اینکه حساب دقیقی روی خریدهای خود داشته باشند، صورتحساب خریدهایی که از اعتبار کارت خود داشته‌اند را با این آدرس دریافت کرده و می‌توانند یک برنامه ریزی دقیق روی آن داشته باشند. با گذشت زمان، صورتحساب‌ها به صورت پیامکی یا ایمیلی ارسال شده و دیگر این آدرس ارزش و اعتبار خود را از دست داد. بیلینگ آدرس از بین نرفته و بعدها کاربرد دیگری در زمینه خرید آنلاین پیدا کرد.

دارندگان کارت‌های اعتباری در خارج از کشور، هم اکنون از بیلینگ آدرس به عنوان رمز کارت خود استفاده می‌کنند. بیلینگ آدرس به نوع رمز دوم کارت کاربران خارج از کشور است و در زمان پرداخت ارزی در سایت‌های مختلف، باید آن را به صورت کاملا صحیح وارد کنند. وارد کردن اشتباه آن، تبعات زیادی به همراه دارد و سبب می‌شود که خرید موردنظر ثبت نشود. این آدرس معمولا در هنگم خرید به صورت الزامی خواسته شده و کاربران باید مطابق با اطلاعات بانکی خودشان، آن را وارد کنند.

شیپینگ آدرس (Shipping Address) چیست؟

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

شیپینگ آدرس همان آدرس پستی در ایران است. وقتی که محصولی را به صورت فیزیکی از یکی از سایت‌های فروشگاه آنلاین خریداری می‌کنید، یک آدرس پستی هم درج می‌کنید تا محصول موردنظر به آن آدرس ارسال شود. این آدرس به بررسی و تائید نیاز ندارد و همان آدرسی است که برای تائید بسته در کنار آدرس پستی وارد می‌کنید. شیپینگ آدرس از نظر امنیتی برای کاربران آزاد است و در صورت وارد کردن اشتباه، ممکن است بسته آن‌ها به آدرس دیگری ارسال شود.

بیشتر بخوانید: آیا خرید از آمازون به صرفه است؟

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

shipping address به عنوان آدرس حمل و نقل یاد شده و آدرسی است که شما سفارش را ارسال می‌کنید. billing address هم به آدرسی گفته می‌شود که روش پرداخت مشتری به آن اشاره دارد. این دو آدرس معمولا یکسان هستند، اما نه همیشه.

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است تفاوتی بین آن ها وجود داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است که سفارش به منظور هدیه دادن باشد. برخی از مشتریان دوست دارند که سفارشات‌شان به صورت مستقیم به شخص دیگری ارسال شود. شخصی که در آدرس Billing Address حضور دارد، یقینا در این حالت با فردی که به Shiping Address اطلاق می‌شود، متفاوت خواهد بود. آدرس پستی مناسب مشتری، متفاوت از چیزی است که در آدرس موجود در پرونده کارت اعتباری فرد ثبت شده است. این تفاوت اغلب بسیار کوچک است و به طور مثال، به جای پلاک خانه، به واحد خانه اشاره می‌شود.

برخی از بازرگانان، برای سفارشات آنلاینی که دریافت می‌کنند، نیاز دارند که آدرس شیپینگ و بیلینگ یکسان باشد. این موضوع بیشتر در مورد کالاهای با ارزش بالا که ممکن است در معرض اهداف وسوسه کننده و کلاهبرداری قرار بگیرد، دیده می‌شود و برای در امان نگه داشتن کارت‌ اعتباری مشتری، اجازه ارسال به دو آدرس اشتباه را نمی‌دهند.

معاملات جعلی در خرید آنلاین، می‌تواند برای بازرگان‌های تجارت الکترونیکی هزینه بر باشد. افزودن برنامه‌های شناسایی تقلب به سیستم عامل تجارت الکترونیکی شما، می‌تواند این گونه معاملات مشکوک را شناسایی کرده و امکان پرداخت قانونی و جداگانه را فراهم کند. آدرس بیلینگ در این زمینه به تائید تراکنش‌ها کمک می‌کند.

چرا دریافت صحیح بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس ضروری است؟

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

اگر آدرس بیلینگ به صورت اشتباه وارد شده باشد، هزینه‌ای از مشتری کسر نمی‌شود. نرم افزار پرداخت، این موضوع را نشانه گذاری می‌کند تا مشتری بتواند آن را اصلاح کند. تطبیق آدرس صورتحساب با آدرس موجود در فایل، راهی برای تایید مجاز بودن مشتری بوده و به همین دلیل، باید این دو آدرس با همدیگر برابر باشند.

گاهی اوقات، مشتری به طور تصادفی، آدرس شیپینگ خود را به عنوان آدرس بیلینگ وارد می‌کند. در این صورت، خرید مورد نظر انجام نخواهد شد، مگر اینکه، آدرس شیپینگ و آدرس بیلینگ دقیقا یکسان باشند.

تشخیص خطاهای ادرس شیپینگ دشوارتر است. چنین خطاهایی معمولا هنگام خرید و تایپ کردن اشتباه آدرس توسط مشتری رخ می‌دهد. هنگام تحویل سفارش هم ممکن است که شیپینگ آدرس اشتباه توسط مشتری دریافت شده باشد و تحویل آن را با مشکلاتی روبرو کند. خطاهای مربوط به این موضوع، هزینه زیادی برای مشتری در بر دارد. ممکن است که سفارش به کمپانی عودت داده شده و مشتری مجبور باشد که بار دیگر این سفارش را ثبت کند. حتی ممکن است سفارش گم شده یا به هیچ عنوان تحویل داده نشود. در این صورت، ممکن است که مشتری نیاز به یک گزینه جایگزین داشته باشد تا در این مواقع از آن استفاده کند.

بیشتر بخوانید: چرا خریداری مستر کارت مجازی به صرفه‌تر است؟

عیب یابی خطاهای بیلینگ آدرس

اگر سیستم پرداخت، بیلینگ آدرس را غیر مجاز بداند، دلایل زیادی می‌تواند برای این موضوع وجود داشته باشد. یکی از این دلایل، این است که مشتری عبارتی را در آدرس اشتباه وارد کرده است. املا آدرس بسیار مهم بوده و ممکن است که مشتری شماره خیابان و کد پستی را اشتباه وارد کند. می‌توانید با چک کردن دقیق این موارد، عیب یابی صحیحی روی آدرس بیلینگ داشته باشید. آدرس بیلینگ برای فرم پرداخت ضروری بوده و باید آدرس موجود در آن با فایل شما در سایت مطابقت کامل داشته باشد.

وارد شدن اطلاعات صحیح در بخش‌های اشتباه هم می‌تواند باعث بروز چنین ایراداتی شود. البته این خطا چندان اهمیت ندارد و معمولا فقط ترتیب آدرس را بهم می‌زند که مامور ارسال می‌تواند متوجه این ارادات شده و آدرس دقیق را پیش بینی کند. بعضی از سیستم‌ها، کمی دقیق‌تر عمل کرده و این چنین مشکلاتی را نیز عیب یابی می‌کنند. سیستم سایت‌‌های فروشگاه الکترونیکی متفاوت است و با ترتیب دیگری آدرس را از مشتری دریافت می‌کنند. همین موضوع می‌تواند امکان بروز اشتباه را بالا ببرد.

اگر اطلاعات شرکت کارت اعتباری با اطلاعات مشتری مطابقت نداشته باشد، باز هم شاید بروز ایراد خواهیم بود. اگر اخیرا نام خود را تغییر داده‌اید، خطاهای آدرس بیلینگ ایجاد شده و در ارسال کالا مشکل ایجاد خواهد کرد. با این حال، بیشتر مشکلات مربوط به بیلینگ آدرس با بررسی و تایپ مجدد آدرس برطرف خواهند شد.

انواع خطاهای شیپینگ آدرس

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

خطاهای مربوط به شیپینگ آدرس،  شامل اشتباهات تایپی کوچک تا کد پستی متغیری است که مشتری ممکن است با آن روبرو شود. میزان دردسرهای ایجاد شده برای این خطاها، می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

به عنوان مثال، ممکن است فردی خیابان «حسینی» را به اشتباه «حسنی» تایپ کرده باشد. همین موضوع روی تحویل بسته تاثیرگذار خواهد بود. تا زمانی که بقیه شیپینگ آدرس دقیق باشد، این ایرادات جزئی برطرف شده و سفارش با موفقیت به دست مشتری خواهد رسید. با این وجود، خطای تایپی بیشتر مانند تایپ «خیابان حسنی پلاک ۱۲۳» به جای «خیابان حسینی پلاک ۳۲۱» مشکل را حادتر کرده و می‌تواند بسته شما را به خانه اشتباهی ارسال کند. همین موضوع حتی باعث از دست رفتن سفارش شما نیز خواهد شد و هزینه پرداخت شده، سوخت می‌شود.

خطاهای کد پستی هم می‌تواند دردسرهای زیادی را ایجاد کند. به عنوان مثال، کدپستی ۳۷۹۱۴ ممکن است که مربوط به محله‌ای در شهر تهران باشد، اما کدپستی ۳۱۷۹۴ مربوط به محله‌ای در شهر تبریز. فاصله زیادی بین این دو شهر وجود دارد و همین زمان ارسال سفارش را با تاخیر بسیار بزرگی روبرو کرده و حتی ممکن است که بسته هیچگاه تحویل داده نشود.

چگونه می‌توان از تائید شیپینگ آدرس و بیلینگ آدرس اطمینان حاصل کرد؟

خوشبختانه، راه حل‌های نرم افزاری بسیار خوبی برای این منظور وجود دارد. هنگام پرداخت، می‌توانید تیک تایید آدرس را فعال کرده و هنگام نهایی شدن پرداخت، بار دیگر آدرس خود را چک کنید. برنامه‌های موجود، شیپینگ آدرس را به پایگاه داده آدرس USPS ارسال کرده و با آن مطابقت می‌دهند. البته این روش در فروشگاه‌های اینترنتی بین المللی برقرار است و در سایت‌های داخلی، برنامه‌های متفاوتی این کار را انجام می‌دهند. بهترین روش این است که قبل از ارسال سفارش، شیپینگ آدرس را هنگام پرداخت پول، بار دیگر چک کنید.

اطمینان حاصل کنید که شرکت تاییدیه آدرس را انجام داده است و بسته‌هایی که شما ثبت می‌کنید، به سلامت به شما تحویل داده می‌شوند. با رعایت نکردن این موارد، ممکن است که ضرر مالی بسیاری به شما وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت، مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای ارسال مجدد سفارش شوید. در حالت بد ماجرا هم بسته شما به فرد اشتباهی تحویل داده می‌شود و هزینه شما از دست خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: کارت های ارز بین الملل

دلیل اهمیت این موضوع

تفاوت بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس

حال شما برای‌تان سوال باشد که چرا این موضوع اهمیت داشته و در زمینه خریدهای بین المللی خود باید به آن‌ها توجه داشته باشیم. وقتی که شما یک محصول را با حساب بین المللی خود در خارج از کشور خریداری می‌کنید، باید بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس را وارد کنید. در این زمینه، بیلینگ آدرس به آدرس دقیق حسابی اطلاق می‌شود که به کارت متصل شده است و آدرسی که شما وارد می‌کنید، باید دقیقا با اطلاعات بانکی شما مطابقت داشته باشد. در غیر اینصورت، بسته معمولا به دست شما نخواهد رسید. حتی پرداخت هم در این زمینه با موفقیت انجام نشده و برداشت از حساب شما انجام نمی‌شود.

در بخش دیگر، شیپینگ آدرس را هم باید وارد کنید که آدرس پستی شما و آدرسی است که می‌خواهید محصول را در آن دریافت کنید. اگر به جای خرید کالا، اقدام به خرید یک سرویس جدید بکنید، معمولا وجود آدرس شیپینگ مفهومی ندارد و حتی با وارد نکردن آن هم می‌توانید خرید خود را تکمیل کنید. بنابراین، هنگام وارد کردن آدرس شیپینگ هم دقت کرده و آدرس منزل خود را به صورت دقیق همراه با کد پستی وارد کنید. ذکر این نکته هم ضروری است که به دلیل تحریم‌های گسترده علیه ایران، گزینه شیپینگ آدرس از فرم بسیاری از وب سایت‌های آنلاین فروشگاه الترونیک خارجی حذف شده است و باید از طریق یک واسط اقدام به خرید کنید.

شیپینگ آدرس چیزی مانند آدرس پستی در ایران است که در زمان خرید یک محصول فیزیکی به درد می‌خورد. وارد کردن شیپینگ آدرس، برخلاف بیلینگ آدرس، معمولا بررسی چندانی ندارد و هر کد پستی که وارد کرده باشید، بسته به آن ارسال خواهد شد. در واقع در صورت بروز اشتباه، هیچ ضرری متوجه شرکت نبوده و مشتری به دلیل وارد کردن اشتباه، دچار ضرر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: خرید از آمازون؛ مثل آب خوردن

سخن آخر

دانستیم که بیلینگ آدرس و شیپینگ آدرس، دو مفهوم بسیار مهم هنگام خرید از وب سایت‌های بین المللی هستند. هنگامی که از طریق واسطه، اقدام به خرید کالا از وب سایت‌های خارجی می‌کنید، این دو عبارت را باید وارد کنید. حساسیت امنیتی بسیار زیادی روی بیلینگ آدرس وجود دارد و شیپینگ آدرس هم به دلیل تحریم‌های موجود برای کشور ایران وجود نخواهد داشت. ما صرفا در این مطلب سعی کردیم که شما را با این دو مفهوم آشنا کرده و از تفاوت‌های هرکدام برای شما صحبت کنیم. با بیلینگ آدرس می‌توانید هویت کارت اعتباری خود را تائید کرده و با شیپینگ آدرس نیز، ارسال دقیق بسته خود را به آدرس خود تائید می‌کنید.

هنگام استفاده از ارزهای دیجیتال و خرید از سایت‌های خارجی، باید به این دو گزینه توجه کرده و با داشتن کارت اعتباری پی پال، پرفکت مانی یا وب مانی، اطلاعات آن را به صورت دقیق وارد کنید. این کار سبب می‌شود که خرید مطمئن و ایمنی را تجربه کنید.

لیست برچسب ها
فرم ارسال دیدگاه و نظرات