هنگامی که در فضای آنلاین و بینالمللی، به خرید و فروش کالا یا خدمات میپردازید، همواره باید مراقب کلاهبرداران و تراکنشهای مشکوک باشید. برخی از سیستمعاملها امنتر از سایرین هستند، اما آیا بهترین پلتفرم هم خالی از باگهای امنیتی است؟ پلتفرمی مانند پی پال را میتوانیم برای خرید و فروش آنلاین، بیخطر بدانیم؟ قطعا اینطور نیست و شما در هر پلتفرم محبوب و معروفی که کار میکنید، باید به خطرات امنیتی آن و رعایت کردن برخی از نکات مهم، توجه ویژه داشته باشید.
پی پال در حدود دو دهه گذشته، مشکل امنیتی چندان خاصی از نظر تقلب و موارد امنیتی نداشته است، اما استفاده از آن، همواره باید با رعایت برخی از مسائل ایمنی باشد. پی پال در کل برای انجام معاملههای معمولی بسیار ایمن است، اما موارد خاصی هم در مورد امنیت پی پال وجود دارد که باید با آنها آشنا شده و چند تکنیک بهکار ببرید تا با اطمینان بیشتری، از انتقال پول و امنیت حساب خود داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا چند نکته جالب را به شما به اشتراک گذاریم.
بیشتر بخوانید: پی پال چیست و چگونه کار میکند؟
پاسخ ساده به این سوال، «بله» است. پی پال پلتفرم ایمنی است، اما در یک محدوده مشخص و حساب شده. چه بخواهید از پی پال برای انتقال پول به دوستان خود ارسال کرده یا خرید و فروش آنلاین محصولات و خدمات را انجام دهید، این پلتفرم از چندین ویژگی امنیتی استاندارد در حوزه صنعتی و یک برنامه حمایتی جامع برای از بین بردن باگها و آسیب پذیریهای امنیتی خود استفاده میکند. این برنامهها از دو دهه پیش شروع شده و بهواسطه مشکلاتی که برای سیستم بهوجود آمده است، کم کم توسعه پیدا کردهاند. پی پال دادههای شما را روی سرورهای رمزگذاری شده ذخیره میکند، بنابراین، بیشترین خطری که میتواند برای حساب شما رخ دهد، فیشینگ و کلاهبرداریهای ساده است و هک و نقض امنیت داده بهندرت در این سیستم رخ خواهد داد.
بیشتر بخوانید: چگونه از حساب هک شدن حساب پی پال جلوگیری کنیم؟
پی پال بهطور کلی یک پلتفرم ایمن بوده و شما هنوز هم نمیتوانید جایگزین برای حساب بانکی پی پال خود در هیچ سیستم بانکی پیدا کنید. این مورد نهتنها در ایران، بلکه در ایالات متحده هم بهاین صورت است. دانستن یک نکته مهم هم در اینجا ضروری است. همیشه باید این را بدانید که از پی پال نباید بهعنوان جایگزینی برای حساب بانکی خود استفاده کنید. پی پال تحت پوشش سازمانی مانند FDIC نبوده و در داخل کشور نیز پشتوانهای ندارد. بنابراین، اگر روزی پی پال (PayPal) از بین برود، پول شما هم با آن از بین خواهد رفت. البته این گفته بهمعنای ایجاد نگرانی برای کاربران پی پال نیست، اما در کل باید با این حقیقت آشنا شده و سعی کنید که بهصورت منطقی از آن استفاده کنید.
اگر نگران پول خود هستید، میتوانید بهطور منظم، وجوهی را از پی پال به حساب بانکی اصلی خود انتقال داده و همیشه موجودی پی پال را پایین نگه دارید. کارشناسان هم اعتقاد دارند که این موضوع، نمیتواند نگرانی خاصی را برای کاربران عادی پی پال ایجاد کند. علاوه بر این، اگرچه پی پال خدمات مشابهی را برای شرکتها یا بانکهای ارائه دهنده کارت اعتباری ارائه میدهد، اما سطح خدمات آن، کاملا متفاوت با مشتریان عادی است و تطابقی را در این زمینه نمیبینیم. بازیابی وجوهی که در پی پال از بین رفته است، ممکن است هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد. همچنین، باید بدانید که پی پال الزاما تعهد قانونی مشابه بانکها و سایر موسسات مالی را ارائه نمیدهد.
با این وجود، در پاسخ به این سوال که امنیت پی پال در چه حدی است، باید سوالی را مطرح کنیم که شما از پی پال برای چه چیزی استفاده میکنید؟ پی پال تمرکز کاملی روی حفاظت از امینت خریدار داشته و بخشی از این موضوع، بهدلیل ماهیت پرداختهای آنلاین است. شما در فضای آنلاین حضور دارید و پی پال یک موقعیت مکانی مشخصی هم ندارد که بخواهید شکایت خود را از آن پیگیری کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه ثبت نام در پی پال
اگر بخواهید از پی پال برای انتقال پول ساده به دوستان خود استفاده کنید، این پلتفرم یکی از امنترین سیستمعاملهای موجود را در جهان دارد. در حقیقت، میدانیم که انتقال پول در بانکهای عادی، ایمنتر است، اما تا زمانی که هنگام وارد کردن مبلغ مورد نظر یا آدرس ایمیل دریافت کننده پول، اشتباه نکنید، میتوانید کاملا مطمئن باشید که گیرنده، مشخصات حساب بانکی شما را نخواهد داد و پی پال مانند حسابهای بانکی عادی، ایمن خواهد بود.
کاملا بدیهی است که نگرانیهای دیگری که در حوزه امنیت وجود دارد، تنها منحصر به پی پال نیستند. بهعنوان مثال، استفاده از اتصال وای فای عمومی برای انجام معاملات مالی، بههیچ عنوان توصیه نشده است و اصلا ایده خوبی نیست. چرا که ممکن است هکرها بتوانند شما را رهگیری کرده و آسیبهای مالی وارد کنند. نگرانی دیگر، مربوط به کلاهبردارانی است که سعی میکنند شما را برای انتقال پول به یک حساب ناشناس فریب داده و حتی، شما را به اشتباه بیندازند که روی یک لینک کلیک کنید تا به حساب شما دسترسی داشته باشند. این موضوع اصلا ارتباطی به پی پال ندارد و خود کاربر باید آموزشهای لازم را دیده باشد تا از امنیت حساب و پول خود در هر پلتفرمی اعم از بانکهای عادی یا پلتفرمهای آنلاین، محافظت کند.
تا زمانی که خودتان مراقب اینگونه موارد باشید و از عقل خود برای انجام معاملات پولی استفاده کنید، امنیت پی پال هم هیچگاه شما را ناامید نکرده و دچار ضرر و زیان مالی نخواهید شد.
بیشتر بخوانید: مزیتهای استفاده از حساب اینترنتی پی پال چیست؟
وقتی که صحبت از استفاده از پی پال برای خرید کالا و خدمات میشود، یقینا با یکی از امنترین پلتفرمهای موجود در جهان روبرو هستیم. پی پال از یک برنامه ویژه محافظت از خریدار استفاده میکند و طبق آن، محصول همیشه باید شرایط لازم را طبق خواست مشتری داشته باشد و اگر کوچکترین عدم تناسبی با توضیحات ارائه شده داشته باشد، یک نوع کلاهبرداری حساب شده و از امنیت خریدار محافظت خواهد شد. بدین ترتیب، تا وقتی که صاحب حساب اجازه برداشت هزینه کالا را صادر نکند، پول به حساب فروشنده واریز نشده و خریدار میتواند از رخنههای امنیتی و کلاهبرداری رها شده و تحت پوشش امنیتی پی پال قرار گیرد.
این سیاستها، امنیت خریداران پی پال را شبیه به کارتهای اعتباری حفظ خواهند کرد. با این حال، محدودیتهایی برای آنچه که در قوانین کشورهای مختلف تعریف شده است هم وجود دارد. بهطور مثال، خرید خودرو، ماشین آلات بزرگ و اقلام سفارشی، اغلب معاف از این قوانین خواهند بود. شما باید ابتدا سیاست کامل کشور را مطالعه کرده و ببینید که چه قوانین برای این قبیل معاملات تعیین شده است. نکته اصلی اینجاست که پی پال، نمیتواند پلتفرم خوبی برای خریدهای عمده باشد.
با این وجود، پی پال یک راه مطمئنتر برای ارسال پول نسبت به خیلی از روشهای دیگر یا حتی انتقال مستقیم است. کلاهبردارانی که احتمالا برای شما کمین کردهاند، نمیتوانند هیچگونه اطلاعات مالی را از طریق عملیات انتقال پول در پی پال دریافت کنند. این موضوع برای خریدارانی که بهدنبال سطح بیشتری از حریم خصوصی و امنیت هستند، بسیار عالی بوده و پی پال را تبدیل به گزینهای عالی میکند.
بیشتر بخوانید: چند نوع کارتهای ارزی بینالمللی داریم؟
کسانی که قصد دارند از حساب پی پال برای فروش کالا و خدمات استفاده کنند، کمی داستان پیچیدهتری خواهند داشت. پی پال به وضوح در معاملات آنلاین خود، از خریداران حمایت کرده است و این امر، تقریبا میتواند به ضرر فروشندگان باشد. پی پال از یک سیاست محافظت از فروشنده هم استفاده میکند، اما بهطور قابل توجهی، سیستم محدودتری نسبت به نسخه خریدار دارد. بههمین دلیل، علیرغم اینکه بسیار بعید است که صاحبان کسب و کارهای درست، با مشکلات قابل توجهی از نظر ارتباط با خریدار مواجه شوند، اما بالاخره، شرایطی وجود دارد که فروشندگان احساس میکنند، پی پال ارزش چندانی به آنها نمیدهد و کمتر از خریداران از آنها در برابر رخنههای امنیتی محافظت میشود.
فروشندگانی که بهدنبال استفاده از پی پال هستند، تنها باید به آدرسهای تایید شده انتقال یافته و اثبات دریافت پول را انجام دهند. این امر، از هرگونه ادعای کلاهبرداری مبنی بر عدم تحویل کالا جلوگیری میکند. ثبت سوابق جاری در زمینه ارتباطات و توافق با مشتری، سبب میشود که پی پال در هرگونه اختلاف احتمالی، در کنار فروشنده قرار گرفته و حق شما را بگیرد.
هنگامی که پی پال، شکایتی را از خریدار دریافت میکند، ممکن است که وجود مورد نظر قفل شده و در حساب فروشنده در دسترس نباشد. با این حال، این بدان معنا نیست که پول بلافاصله به خریدار بازگردانده میشود. اگر اختلاف نظر به نفع فروشنده تمام شود، وجه موردنظر، بلافاصله در دسترس فروشنده قرار میگیرد و اصلا جای نگرانی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: اطلاعاتی در مورد ریفاند در پی پال
حفظ امنیت حساب کاربری پی پال، هم برای خریدار و هم برای فروشندگان میتواند نگران کننده باشد. بنابراین، ما سعی کردهایم که لیست کوتاهی از نکات مهم برای حفظ پول شما ایجاد کرده و راههای لازم را برای از بین بردن آسیبهای امنیتی بررسی کنیم. در نظر داشته باشید که هیچ راهی برای نقض امنیت دادهها در پلتفرم پی پال وجود ندارد و حتی سمجترین و حرفهایترین هکرها نیز نمیتوانند کاری انجام دهند؛ اما بههر حال، شما باید مراقب بوده و تا حد ممکن، امکان بروز این خطرات را کاهش دهید.
یکی از سادهترین راههایی که برای ایمن نگه داشتن حساب پی پال وجود دارد، فعال کردن سیستم احراز هویت دو مرحلهای است. بهطور پیشفرض، این امکان غیرفعال است، اما سیستم پی پال از برنامههای مختلفی مانند Authy، Google Authenticator و برنامههای سازگار دیگر استفاده میکند تا امکان تائید دو مرحلهای را برای حساب شما فعالسازی کند.
برای روشن کردن آن، ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شده و به صفحه Setting بروید. در مرحله بعد، به تب Security رفته و سپس روی 2-step Verification کلیک کنید. برای فعال کردن نهایی این قابلیت، تنها کافی است که یک برنامه 2FA را انتخاب کرده یا شماره تلفن خود را وارد کنید. در نهایت مراحل را تا انتها دنبال کرده و تاییدیه را دریافت کنید. هنگامی که با فعال بودن این قابلیت، به سیستم لاگین کنید، کمی باید دردسر بیشتری را از نظر ورود به حساب خود تحمل کند. اما سیستم احراز هویت دو مرحلهای میتواند امنیت حساب پی پال شما را تا حد زیادی تضمین کند.
وصل کردن حساب بانکی، یکی از سادهترین راههای موجود برای انتقال پول به حساب پی پال است، اما بهتر است که هیچگاه این کار را نکنید. بهجای اینکار از اتصال کارت اعتباری خود به حساب پی پال استفاده کنید. اگرچه این روش مشابه روش قبلی است، اما امنیت بیشتری را برای شما فراهم میکند.
مهمتر از همه، این امکان هم از بین خواهد رفت که هکرها و کاربران غیرمجاز، از ویژگی برداشت خودکار پی پال استفاده کرده و از آن برای تخلیه حساب حساب بانکی شما استفاده کنند. بهعلاوه، هزینههای کلاهبرداری میتواند علاوه بر آسیب رساندن به حساب پی پال شما، با قوانین کارتهای اعتباری نیز در تضاد باشد. همین موضوع یک لایه امنیتی اضافی برای حفاظت از شما در برابر کلاهبرداران ایجاد میکند و چنین قابلیتی، توسط حساب بانکی در اختیار شما نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: مقایسه پی پال، ویزا کارت و مستر کارت
اگر از تلفن همراه، کامپیوتر، لپ تاپ یا هر دستگاه دیگری برای ارتباط با حساب پی پال خود استفاده میکنید، اطمینان داشته باشید که بهروز بوده و دارای رخنههای امنیتی نباشند. دستگاههای جدید و نسخه بهروز برنامهها، از نظر امنیتی شرایط بهتری دارند. تقریبا همه بهروزرسانیها، شامل رفع اشکالات امنیتی هستند و این موضوع به حساب پی پال شما نیز ارتباط پیدا میکند. حتی یک دستگاه گوشی همراه قدیمی هم میتواند ویژگیهای امنیتی کمتری نسبت به دستگاههای جدیدتر داشته باشد.
اگر میخواهید امنیت پی پال خود را بیشتر کنید، میتوانید از یک دستگاه اختصاصی برای تراکنشهای پی پال استفاده کنید. از این دستگاه، برای کارهای دیگری مانند گشت و گذار در وب، استفاده از شبکههای اجتماعی، باز کردن برنامه و بازی استفاده نکرده و صرفا برای کارهای حساب پی پال از آن استفاده کنید. همین موضوع سبب میشود که حساب شما تا حد زیادی مورد محافظت قرار گیرد.