تماس تلفنی 021-91307777
امتیاز 0,0 از 5 ( 0 رای )

آمادگی برای آزمون GRE؛ شاخِ غول را بشکن!

آمادگی برای آزمون GRE یکی از غول‌های بی‌شاخ و دُم برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور به شمار می‌رود. بسیاری پیش از آن‌که در این آزمون شرکت کنند، تسلیم می‌شوند و عطایش را به لقایش می‌بخشند؛ حتی به قیمت آن‌که از خیرِ برخی از دانشگاه‌های هدف بگذرند! طبیعی نیز هست. فرایند مهاجرت چنان پیچیده و دشوار می‌نماید و آمادگی برای آزمون‌ آیلتس و یا شرکت در آزمون تافل چنان انرژی می‌طلبد که دیگر نایی برای آزمونی همچون جی.آر.ایی (GRE) نمی‌گذارد. نوین پرداخت پروسه ی پرداخت هزینه آزمون آیلتس و ثبت نام آزمون تافل TOEFL را به راحتی برای افراد انجام می دهد.

واقعیت اما چیزی دیگر است؛ آمادگی برای آزمون GRE غولی نیست که بتواند سدی سترگ پیش‌روی مهاجرت تحصییلی بسازد و یا به بیانی دیگر آن غولی نیست که پیشاپیش تصور می‌کنید. بخش بزرگی از جی.آر.ایی هراسی به عدم آشنایی با فرایند آمادگی برای آزمون GRE بر می‌گردد. شاید اگر بکوشیم از مختصات آزمون GRE پرده برداریم، آن‌گاه آن غول بی‌شاخ و دُم در تصورِ ما، به مرحله‌ای ساده در راه موفقیت تبدیل شود.

از سویی دیگر، آمادگی برای آزمون GRE بدون آشنایی با چیستی و ساختار آن ممکن نیست. بسیاری دانشجویان بین‌المللی آینده می‌پرسند جی.آر.ایی یعنی چه؟! اصلا آیا برای پذیرش در همه‌ی دانشگاه‌ها مورد نیاز است؟ توی همچون آزمون از چه می‌پرسند و قرار است کدامیک از توانمندی‌های‌مان را به چالش بگیرند؟ پس بگذارید از مقدمه بگذریم و پاسخی برای این سوالات پیدا کنیم.

آزمون GRE چیست؟

آزمون  GRE چیست؟

اگر تصمیم گرفته‌اید تحصیلات‌تان را در مقطع ارشد (Master)  و دکترا (PHD) در آمریکا و کانادا دنبال کنید، لابد سری به دانشگاه‌های و رشته‌های هدف‌تان زده‌اید و از میان Requirement ها چشم‌تان به جمال GRE روشن شده است!

آزمون GRE به چه کار می‌آید؟

در مسیر آمادگی برای آزمون GRE بناست سطح آکادمیک شما مورد ارزیابی قرار بگیرد! لابد می‌پرسید خب همه‌ی ما معدل دانشگاه را همراه‌مان این‌طرف و آن‌طرف می‌کشیم، دیگر چه نیازی به جی.آر.ایی داریم؟! خب! می‌توانید این‌طور فرض بگیرید که دانشگاه‌های مقصد خیلی به دانشگاهی که شما ازش فارغ‌التحصیل شده‌اید، شناخت ندارند. از طرفی به هر روی آن‌ها به دنبال معیار ثابتی‌اند که در رقابت با دیگر متقاضیان به واسطه‌ی آن عیارتان را بسنجند.

مسئله‌ی مهم آن است که نمره‌ی 16 شما در دانشگاهی همچون شریف با نمره‌ی 17 دیگری در دانشگاه آزاد به طبع قابل مقایسه نیست و این اعداد نمی‌توانند بارِ علمی شما را به روشنی ثابت کنند. پس در یک آزمون یکسان هر دوی شما را با یکدیگر در یک ترازو می‌گذارند و توانمندی‌هایتان را وزن می‌کنند.

یعنی با این حساب معدل ما هیچ ارزشی ندارد؟! خیر! هرگز! معدل شما نیز همچون دیگر موارد مثل نمره‌ی جی.آر.ایی و نمره‌ی زبان نقش برجسته‌ی خودشان را ایفا می‌کنند.

همچنین بخوانید: تفاوت آزمون آیلتس و تافل؛ کدام را انتخاب می کنید؟

انواع آزمون GRE کدام است؟

اگر در صدد آمادگی برای آزمون GRE هستید، حتما می‌دانید که این آزمون در دو شکل برگزار می‌شود؛ اولی آزمون  GRE generalو دو می آزمون GRE subject .

آزمون GRE general

پیش از این و بعد از آن هرگاه از آمادگی برای آزمون GRE حرف می‌زنیم، در واقع داریم از آزمون GRE جنرال حرف می‌زنیم. در ادامه بیش‌تر از این آزمون و ساختارش سخن خواهیم گفت. اما بد نیست بدانید که اغلب دانشگاه‌های هدف نیز در واقع آزمون GRE جنرال را مدنظر قرار می‌دهند مگر آن‌که در بخش Requirement مشخصا به GRE subject اشاره کرده باشند.

آزمون GRE subject

آن‌گونه که از نامش پیداست، این سبک از آزمون جی.آر.ایی در موضوعات ویژه‌ای همچون ادبیات انگلیسی، روانشناسی، ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی برگزار می‌شود. این نوع از آزمون جی.آر.ایی در برخی از دانشگاه‌ها ضروری‌ست و در برخی دیگر دانشگاه‌ها تنها به مثابه پیشنهاد مطرح می‌شود؛ یعنی ضرورتی وجود ندارد اما می‌تواند شما را از رقبایتان پیش‌ بیندازد. بسیاری از دانشگاه‌ها نیز اهمیتی برای این سبک از آزمون قائل نیستند.

در نتیجه برای اطمینان خاطر از میزان اهمیت GRE subject می‌توانید با دانشگاه هدف مکاتبه کنید و یا سری به ETS بزنید و لیست دانشگاه‌هایی را که نمره‌ی این آزمون را از شما می‌خواهند، مطالعه کنید. این نوع از آزمون GRE تنها سه بار در سال برگزار می‌شود؛ سپتامبر، اکتبر، آپریل… و هزینه‌ای معادل 150 دلار دارد.

آزمون GRE چگونه برگزار می‌شود؟

آزمون GRE چگونه برگزار می‌شود؟

آزمون GRE دو جور برگزار می‌شود؛ یکی رایانه‌ای و دیگری حضوری. آزمون رایانه‌ای دیگر در کشور ما برگزار نخواهد شد. پس جای سوال و نگرانی نیست! اما دومی در ایران بسیار رواج دارد و تقریبا در سراسر ایران برپا می‌شود؛ از تهران و اصفهان تا آمل و زنجان!  آزمون‌های حضوری جی. آر. ایی روی کاغذ است و تنها سه بار در سال امکان شرکت در آن فراهم می‌گردد.

آزمون GRE جنرال معمولا 3 ساعت و چهل و پنج دقیقه طول می‌کشد؛ از آغاز تا پایان! از این میان سه ساعت میان بخش‌های گوناگون تُخس می‌شود. بخش نوشتاری(Analytical writing assessment) یک ساعت، بخش ریاضی و محاسبات (Quantitative Reasoning) یک ساعت و ده دقیقه و استدلال کلامی (Verbal Reasoning) یک ساعت! بخش‌های مختلف این آزمون بدین ترتیب کنار یکدیگر قرار می‌گیرند:

Quantitative Reasoning → Verbal Reasoning→ Verbal Reasoning

                                                     Relaxation → Quantitative Reasoning → Verbal Reasoning

در ادامه بیش‌تر به ساختار آزمون GRE خواهیم پرداخت.

آزمون GRE برای چه رشته‌هایی مناسب است؟

تقریبا همه‌ی رشته‌ها!

آزمون GRE بناست توانمندی آکادمیک شما را بسنجد و در کنار معدل تحصیلی‌تان امکان ارزیابی کامل‌تری به گروه گزینش دانشگاه‌های آمریکایی و کانادایی فراهم سازد. در نتیجه بدیهی‌ست که در انواع رشته‌ها اهمیت ویژه‌ای داشته باشد. در صدر رشته‌ها، پذیرش در رشته‌های مهندسی وابستگی بسیاری به نمره‌ی شما در آزمون GRE دارد.

متقاضیان برای رشته‌های علوم‌پزشکی به جای آمادگی برای آزمون GRE ، در آزمون MCAT و متقاضیان برای رشته‌های حقوق در LSAT و متقاضیان کسب و کار در GMAT شرکت می‌کنند که هر یک به فراخور تفاوت‌های جاری میان این رشته‌ها با یکدیگر فرق‌هایی دارند.

به خصوص پیرامون رشته‌های علوم انسانی و هنر توصیه می‌کنیم سری به وب‌سایت دانشگاه‌های هدف بزنید و ملزومات ورودی رشته خودتان (Requirement) را بررسی نمایید. ممکن است GRE از جمله ملزومات رشته‌ی شما نباشد! و یا نه از جمله‌ی آنان باشد.

همچنین بخوانید: سیر تا پیازِ آمادگی برای آزمون دولینگو

هزینه‌ی آزمون GRE چقدر آب می‌خورد؟

پیش‌تر گفتیم که مقصود ما از آمادگی برای آزمون GRE ، آزمون جی.آر.ایی جنرال است! آزمون GRE subject 150 دلار است و آزمون جی.آر.ایی جنرال 205 دلار آمریکا آب می‌خورد. اگر ثبت‌نام در آزمون را تا یک هفته پیش از برگزاری آن عقب بیندازید باید 25 دلار آمریکا بیش‌تر خرج کنید و 230 دلار بپردازید.

ویژگی‌های آزمون GRE و ساختار آن

ویژگی‌های آزمون GRE و ساختار آن

بدیهی است که در راه آمادگی برای آزمون GRE ، اولین سوالات پیرامون شکل و شمایل سوالات می‌چرخد: ویژگی سوالات آزمون GRE چیست، در این مسیر باید روی کدامیک از مهارت‌هایمان کار کنیم و غیره؟!

آزمون GRE به آزمون‌های تحلیلی و منطقی شباهت دارد و می‌کوشد توانمندی شما را در یافتن استدلال منطقی و نگاه انتقادی بسنجد و ارزیابی کند. این مهم، آن‌گونه که شرحش آمد در سه بخش به آزمون گذاشته می‌شود:

بخش نوشتاری(Analytical writing assessment)

در این بخش از شما می‌خواهند دو متن بنویسید؛ یکی مربوط به موضوعی‌ست که پیش‌تر با شما در میان گذاشته شده است و باید ایده‌ی خود را در باب آن مطرح نمایید و از آن با استدلال‌های دقیقی دفاع کنید. در دیگری می‌بایست اشکالات یک متن را در آورید و آن را نقد کنید.

استدلال کلامی (Verbal Reasoning)

متقاضایانی که در راه آمادگی برای آزمون GRE پیش می‌روند، این تکّه از آزمون را به نام بخش زبان انگلیسی می‌شناسند اما در حقیقت Verbal Reasoning با آن‌چه از تست زبان در آزمون آیلتس می‌شناسیم از زمین تا آسمان فرق دارد. در این بخش از آزمون GRE سوالات به دو صورت جای خالی و درک مطلب از یک متن بلند می‌آیند.

تعداد سوالات جاخالی عمدتا 20 تا و سوالات درک مطلب (مبتنی بر متن) 20 تا است. سوالات درک مطلب نیز بیش‌تر حاوی اَشکال تحلیلی و منطقی‌اند و درست از این نظر با سوالات آیلتس و تافل و دولینگو فرق می‌کنند.

ریاضی و محاسبات (Quantitative Reasoning)

سوالات Quantitative Reasoning نیز به دو بخش سی و پنج دقیقه‌ای تقسیم می‌شود و هر بخش 20 سوال دارد. در قسمت  Quantitative قرار است توانایی شما در تحلیل ریاضی به چالش کشیده شود. اما لازم نیست ترس به دل‌تان راه دهید. قرار نیست شما در آزمونی شرکت کنید که مناسبِ سطوح بالای علوم ریاضی باشد. برعکس، این سوالات اغلب حول ریاضی دوران دبیرستان می‌گردد؛ درس‌های مثل هندسه و جبر و آمار و غیره. با وجود این سوالات گاها پیچ و تاب زبانی و منطقی دارند و توانمندی ذهنی‌تان را می‌آزمایند.

نمره GRE چَندَش خوب است؟

 نمره GRE چَندَش خوب است؟

حالا که با ساختار آزمون GRE و اهمیتش آشنا شدید می‌توانید با خیال راحت‌تری مسیر آمادگی برای آزمون GRE را طی کنید و این غول کوچک و نحیف را پشت‌سر بگذارید؛ همراه با اطمینان و سخت‌کوشی مثال‌زدنی و البته یک برنامه‌ریزی دقیق که موی لای درزش نرود. اما چگونه به موفقیت چنگ بزنیم وقتی هنوز نمی‌دانیم چه نمره‌ای به کارمان می‌آید؟!

اگر می‌خواهید از نمره‌ی مقبول GREتان سر در بیاورید باید باز هم به وب‌سایت دانشگاه هدف و بخش Requirement  سر بزنید و ببینید دانشگاه حداقل نمره‌ی مورد قبول را چند در نظر گرفته است. اما پیش از آن‌که به دانشگاه هدف بروید، بمانید و از نحوه‌ی نمره‌دهی در آزمون GRE سر در بیاورید.

در آزمون GRE مقیاس نمرات برای دو بخش Quantitative Reasoning و Verbal Reasoning از 130 تا 170 است. به این ترتیب اگر در هر بخش پاسخ همه‌ی سوالات را غلط جواب بدهید، نمره‌تان 130 است. توجه کنید که بازه‌ی نمرات یک نمره یک نمره محاسبه می‌شود.

همچنین بخوانید: بررسی بهترین منابع آزمون GRE + معرفی چند کتاب مهم

در بخش  Analytical writing assessment اما شکل نمره‌دهی متفاوت است و از 0 تا 6 محاسبه می‌شود. اگر همه‌ی سوالات را غلط جواب بدهید، نمره‌تان صفر است. بازه‌ی نمرات اما در این بخش نیم‌نمره نیم‌نمره بالا و پایین می‌شود.

پس از این آزمون  در کنار نمره‌ای که دریافت می‌کنید، نمره‌ای نیز با عنوان Percentile به شما می‌دهند. از  نامش نیز پیداست که این نمره به درصد اعلام می‌شود. در واقع ممکن است نمره‌ی percentile شما 50% و یا 60% شود. اما این اعداد و درصدها به چه معنا هستند؟

ساده است: اگر نمره‌ی Percentile شما در بخش Verbal Reasoning شصت درصد باشد، به این معناست که شما در این بخش از 60% از  شرکت‌کنندگان GRE در پنج سال اخیر نمره‌ی بالاتری کسب کرده‌اید.

دیگر وقتش است که دست به کار شوید و در مسیر آمادگی برای آزمون GRE پا به راه شوید. پس به سراغ جزییات ساختار آزمون و منابعش بروید و بهترین برنامه را محیا کنید. برنامه‌ریزی و پشتکار کلید موفقیت در آزمون GRE است.

لیست برچسب ها
فرم ارسال دیدگاه و نظرات