تماس تلفنی 021-91307777
امتیاز 0,0 از 5 ( 0 رای )

آموزش جلوگیری از فیشینگ پی پال

پی پال همیشه امنیت بالایی داشته است و به استفاده از پروتکل‌های امنیتی گسترده در پلتفرم خود معروف است. همین موضوع سبب شده است که تبدیل به یکی از اولویت‌های اصلی برای بسیاری از مشاغل تجارت الکترونیک هم تلقی شود. این شرکت‌ها از پی پال به‌عنوان روشی برای پذیرش پرداخت‌های آنلاین استفاده می‌کنند و می‌توانند فرایندی سریع‌تر را در زمینه وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری یا موارد دیگر به مشتریان خود ارائه دهند. البته این اعتبار و اقبال بیشتر کاربران و شرکت‌ها نسبت به پی پال، سبب می‌شود که فعالیت‌های مجرمانه نیز بیش از سایر پلتفرم‌ها در پی پال رخ دهد.

متاسفانه، تقلب و فعالیت‌های مجرمانه هنوز هم پی پال وجود دارند و مانند هر پلتفرم پرداخت آنلاین دیگری، آن‌ها روزانه با حملات کلاهبرداری، هک و موارد مشابه روبرو هستند. هدف مجرمین از انجام چنین فعالیت‌هایی، سرقت پول و منابع از تجار و دارندگان کارت اعتباری پی پال است. به هر حال، شما نیز در صورت مواجه شدن با چالش‌های آشنا و منحصربه‌فرد در این زمینه، می‌توانید با اتخاذ یک سری راهکارها، از وارد شدن ضرر و زبان‌های مالی جلوگیری کنید. پی پال هم مانند سایر پلتفرم‌ها، دارای خطرات خاص خودش است و بسیاری از مشتریان و بازرگان‌ها ممکن است که روزانه با این خطرات مواجه باشند.

هر تاجری که به‌طور مرتب از پی پال برای انجام کارهای مختلف استفاده می‌کند، همواره باید نسبت به برخی از کلاه‌برداری‌ها آگاهی کامل داشته باشد. در ادامه به جمعی از آن‌ها اشاره می‌کنیم و می‌توانید دید بهتری نسبت به هرکدام از آن‌ها داشته باشید.

بیشتر بخوانید: کرک شدن اکانت پی پال و راه‌های جلوگیری از آن

کلاهبرداری از طریق آدرس حمل و نقل در پی پال

جلوگیری از فیشینگ پی پال

پس از اینکه از حساب پی پال خود برای خرید استفاده کرده و پرداخت را موفقیت انجام دادید، کلاه‌بردار ممکن است که فروشنده بخواهد تا کالای خریداری شده خود را به آدرس تحویل نامعتبر ارسال کند. پس از چندین بار تحویل ناموفق، شرکت حمل و نقل، کالا را در سیستم خود به‌عنوان مرسوله غیرقابل تحویل علامت گذاری می‌کند. کلاهبردار سپس با شرکت حمل و نقل تماس گرفته و آدرس جدید و معتبر حمل و نقل را به آن‌ها ارسال می‌کند.

هنگامی که کلاه‌بردار محموله خود را دریافت می‌کند، آن‌ها شکایتی را در پی پال ثبت می‌کنند و ادعا می‌کنند که این کالا هرگز تحویل داده نشده است. فروشنده هیچ مدرکی برای تحویل ندارد، چرا که جزئیات معامله وی فقط به آدرس اصلی و نامعتبر اشاره دارد و همین موضوع شروعی برای مشکلات دیگر هم خواهد بود. حفاظت از فروشنده در پی پال، تنها منوط به آدرس‌های موجود در پرونده است و شامل آدرس‌هایی که خارج از این حیطه قرار دارند، نمی‌شود.

این عدم پوشش، سبب شده است که فروشنده هم کالای ارسال شده را از دست داده و هم وجه پرداختی را دریافت نکند و پول هم به حساب خریدار عودت داده می‌شود. برای اجتناب از این قبیل اتفاقات، قبل از ارسال کالا، صحت آدرس حمل و نقل را بررسی کرده و اطمینان داشته باشید که مشتریان نمی‌توانند خریدهای خود را تغییر مسیر دهند. شما برای دستیابی به این اطمینان، باید با شرکت حمل و نقل خود صحبت کرده و مراتب را با آن‌ها در میان گذارید تا چنین کلاه‌ برداری‌هایی در سیستم صورت نگیرد. نوع دیگری هم از کلاه‌برداری‌ها وجود دارد که در ادامه می‌خواهیم در مورد آن‌ها صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: جایگزین پی پال و معرفی چند گزینه مهم

کلاه‌برداری از طریق پرداخت بیش از حد در پی پال

جلوگیری از فیشینگ پی پال

گاهی اوقات، یک کلاه‌بردار می‌تواند مبلغی را به حساب فروشنده پی پال پرداخت کند که بیش از هزینه کالایی است که وی خریداری کرده است. سپس آن‌ها با فروشنده تماس گرفته و توضیح می‌دهند که مبلغ زیادی را پرداخت کرده‌اند. در ادامه آن‌ها درخواست می‌کنند که باقی مانده مبلغ به آن‌ها عودت داده شود. پس از بازپرداخت مبلغ اضافه، کلاه‌بردار با ارسال شکایتی به پی پال، ادعا می‌کند که امنیت حساب آن‌ها به خطر افتاده است. در واقع کلاه‌بردار در این تماس از ارسال وجه توسط خودشان به فروشنده حرفی به میان نمی‌آورند و سیستم هم متوجه این قضیه نمی‌شود.

پی پال در چنین شرایطی کل پرداخت اولیه را به کلاه‌بردار باز می‌گرداند و حتی اگر فروشنده هنوز کالای خریداری شده را ارسال نکرده باشد، باز هم مبلغی که خود فروشنده به‌عنوان «اضافه پرداخت» به مشتری عودت داده بود، از دستش خواهد رفت. خوشبختانه، اجتناب از چنین کلاه‌ برداری‌هایی ساده است. در صورت پرداخت بیش از حد مبلغ کالا توسط خریدار، فروشندگان باید به سادگی کل خرید را لغو کرده و پول را به حساب خریدار عودت دهند تا وی از اول درخواست خرید و پرداخت مبلغ را به درستی وارد کند. این موضوع می‌تواند از پیچیدگی‌های ایجاد شده کاسته و ضرر و زیانی را به فروشنده وارد نکند.

بیشتر بخوانید: لیمیت شدن پی پال و راه‌های جلوگیری از آن

کلاه برداری‌های جعلی ایمیل پی پال

کلاهبرداران ممکن است که از ایمیل‌های جعلی که برای فروشندگان ارسال می‌شود، استفاده کنند. این ایمیل‌ها به ظاهر از طرف پی پال هستند و با این مضمون ارسال می‌شود که کلاه‌بردار پول را به حساب فروشنده واریز کرده است و پی پال هم این وجوه را پیش خود نگه داشته است و تا زمانی که فروشنده شماره پیگیری محموله را ارسال نکند، آن‌ها را آزاد نمی‌کند. در این هنگام، شما باید بدانید که پی پال به هیچ عنوان به این شیوه کار نمی‌کند. آن‌ها وجوهی را در سپرده نگهداری نمی‌کنند.

جلوگیری از فیشینگ پی پال

کلاه‌بردار امیدوار است که فروشنده برای ارسال کالا در چنین مواردی تعجیل کرده و یک شماره پیگیری برای دریافت پول ارسال کند. هنگامی که کالا ارسال شد، دیگر دیر شده است و کلاهبردار کالایی را دریافت خواهد کرد که هرگز برای آن پولی پرداخت نکرده است. فروشنده هم در این هنگام متوجه می‌شود که پی پال هرگز پولی را از طرف خریدار نگهداری نکرده است و ایمیل جعلی بوده است. برخی از کلاهبرداران ممکن است که یکی کپی کاملا قانع کننده از ایمیل اطلاع رسانی فروش معمولی پی پال را ادیت کرده و همان را برای فروشنده‌های مختلف ارسال کنند. همین موضوع ساده کافی است که فروشندگان مختلف گول خورده و در دام چنین کلاه‌بردارانی گرفتار شوند.

از آن‌جایی که بسیاری از تجار، اطلاعات مشتری را از این ایمیل‌ها دریافت می‌کنند و بلافاصله کالا را ارسال می‌کنند، یک ایمیل جعلی می‌تواند منجر به ارسال واقعی کالا شود. از آن‌جایی که این کلاه‌برداری به‌طور کلی از سیستم‌های پی پال عبور نمی‌کند، هیچ کار برای محافظت از فروشندگان در برابر چنین مواردی وجود ندارد و فروشنده خودش باید عاقل باشد تا در دام چنین مواردی گرفتار نشود. تنها کافی است که ایمیل را به‌صورت کامل بررسی کرده و گاف‌های کلاه‌بردار را شناسایی کنید. این نکته را هم بدانید که پی پال هیچگاه پولی را در سپرده نگهداری نمی‌کند.

کلاه‌برداری ایمیل فیشینگ پی پال

کلاه‌برداری دیگری از طریق ایمیل وجود دارد که شامل ارسال ایمیلی به فروشندگان است و این‌طور به نظر می‌رسد که آن را پی پال ارسال کرده است. در این ایمیل‌ها اطلاعات مبنی بر واریز شدن وجوه به حساب فروشنده وجود دارد و فروشنده باید آن را در ایمیل تایید کند. در این ایمیل‌ها لینک یا دکمه‌ای هم برای فروشنده فراهم شده است که پول را در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد. در این ایمیل‌ها این لینک مربوط به یک سایت جعلی پی پال است و بدین ترتیب اطلاعات ورود فروشنده در آن درخواست می‌شود.

اگر فروشنده ایمیل و رمز عبور خود را در سایت جعلی وارد کند، کلاه‌بردار می‌تواند از آن‌ها برای ورود به حساب واقعی پی پال فروشنده استفاده کند. از این طریق برداشت وجه یا یک پرداخت خاص به‌صورت غیرقانونی توسط کلاه‌بردار انجام خواهد شد. کلاه‌ برداری‌های فیشینگ سنتی در طول سال‌های گذشته بسیار زیاد بوده است و میلیون‌ها دلار از سرمایه گذاری‌های کوچک گرفته تا بزرگ، از شرکت‌های مختلف کلاه‌برداری شده است. کل عملیات مجرمانه به این روش، به اندازه تمام روش‌های کلاه برداری دیگر که در این لیست به آن‌ها اشاره شد، بوده است و نشان از این دارد که باید دقت نظر و بررسی بسیار بیشتری هنگام وارد کردن اطلاعات حساب کاربری خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: بررسی امنیت پی پال

جلوگیری از فیشینگ پی پال

در حال حاضر، این کلاه‌برداران، کاربران پی پال را هدف قرار می‌دهند. این کلاه‌برداران مبلغ کمی برای برخی از هزینه‌های پردازش درخواست می‌کنند و حتی ممکن است که با وعده و وعید‌های مختلف نظیر بازده مالی بزرگ، تلاش می‌کنند که کاربران مختلف را به استفاده از این صفحه‌های جعلی ترغیب کنند. حتی ممکن است که این موارد جنبه تهدید هم داشته باشد. بدین صورت که آن‌ها ادعا می‌کنند که سایر اکانت‌ها و دیگر سرمایه فرد را پیدا کرده‌اند و در صورت وارد نکردن اطلاعات، همه آن‌ها از بین خواهند رفت.

این روش نسبتا شناخته شده است، اما هنوز هم میلیون‌ها نفر به‌صورت سالانه قربانی این اتفاق می‌شوند. پی پال هیچگاه از طریق چنین ایمیل‌هایی به کاربران خود پول ارسال نمی‌کند و اگر ایمیل‌هایی مبنی بر این موضوع دریافت کردید، کاملا مشخص می‌شود که در معرض کلاه‌برداری قرار دارید.

کلاه‌برداری پی پال از طریق هک

هنگامی که یک کلاه‌بردار، به حساب پی پال شخص دیگری نفوذ می‌کند، تقریبا همان اتفاقاتی رخ خواهد داد که هنگام کلاه‌برداری ایمیل فیشینگ رخ می‌دهد. آن‌ها از این طریق می‌توانند خریدهای مختلفی انجام داده و هزینه آن را از طریق حسابی پرداخت کنند که از قبل تصاحب کرده‌اند.

ممکن است که فروشنده اطلاعی از خرید هم دریافت کرده و کالاهایی را ارسال کنند، اما بعدا پی پال به آن‌ها اطلاع‌رسانی خواهد کرد که در معرض کلاه‌برداری قرار گرفته‌اند و معامله باید کاملا معکوس شود. در صورتی که وضعیت واجد شرایط باشد، برنامه حفاظت از فروشنده پی پال می‌تواند تجار را از شرایط بازپرداخت کامل پول بهره مند کند. بازرگان‌هایی که از پی پال استفاده می‌کنند، همیشه باید اطمینان حاصل کنند که تمام الزامات برنامه‌های مخصوص امنیتی را رعایت می‌کنند تا بتوانند از انجام خریدهای غیرمجاز توسط کاربرانی که حساب کاربری پی پال را هک می‌کنند، جلوگیری کنند.

خیریه‌های جعلی

این موضوع اگرچه ارتباط چندانی به پی پال ندارد، اما یکی از روش‌های مهم برای کلاه‌برداری است. خیریه‌های جعلی بسیاری در سطح پی پال وجود دارد که استفاده از آن به بلایای گسترده‌ای تبدیل شده است که روز به روز هم بر تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. کلاه برداران از یک حساب پی پال و یک یا چند صفحه در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و ادعا دارند که یک سازمان خیریه هستند. این سازمان‌ها به ظاهر به کمک افراد آسیب دیده از فاجعه‌های مختلف می‌پردازند، اما در واقع این‌طور نیست و شما صرفا در معرض یک کلاه‌برداری بزرگ و احساسی قرار گرفته‌اید.

جلوگیری از فیشینگ پی پال

آن‌ها از تبلیغات پولی یا حساب‌هایی که در واقع یک ربات هستند، برای انتشار پست‌های حساب خیریه جعلی خودشان استفاده می‌کنند. بدین ترتیب، مردم به اهدای پول ترغیب شده و مورد کلاه‌برداری قرار می‌گیرند. پیچیده‌ترین بخش در این مورد، این است که اکثر مردم حتی نمی‌دانند که مورد کلاه‌برداری واقع شده‌اند. چرا که فکر می‌کنند پول آن‌ها صرف امور خیریه شده است. این در صورتی است که پول پرداخت شده صرفا در جیب کلاه‌بردار جای گرفته است و فرد آسیب دیده روحش هم از این ماجرا خبر ندارد.

اقدامات لازم برای جلوگیری از کلاه‌برداری در پی پال

خبر خوب این است که چندین اقدام بسیار خوبی برای جلوگیری از آسیب دیدن در چنین مواقعی وجود دارد و شما می‌توانید از خطرات موجود اجتناب کنید.

قبل از قبول پرداخت، مراقب یک سری خط قرمز باشید. درخواست برای تسریع در حمل و نقل، پذیرش پرداخت‌های جزئی یا پذیرش پرداخت‌های تقسیم شده بین چند حساب پی پال، همه می‌توانند نشانه‌های قوی برای فعالیت کلاه‌برداری باشند. اقلامی که ارزش فروش مجدد بالایی دارند یا تقاضای بالایی برای آن‌ها وجود دارد، همیشه برای کلاه‌برداران جذاب است. قبل از ارسال اقلام با ارزش، آدرس ارسال و صورتحساب را دوباره بررسی کنید تا از مطابقت آن‌ها اطمینان کامل داشته باشید.

حتی مشتریانی که دارای اعتبار بالا هستند، ممکن است که از روی ناآگاهی یا بی حوصلگی، مرتکب یک سری تقلب شوند. هنگام ارسال اقلام با ارزش، بر تایید امضا هنگام تحویل اصرار کنید. در برنامه مخصوص پی پال هم می‌توانید ثبت نام کنید تا پی پال بتواند در برابر انواع خاص کلاه‌برداری از شما محافظت کرده و پول پرداخت شده را به حساب شما عودت دهد. مسدود کردن مشتریانی که همیشه باعث اختلاف هستند یا ادعای کلاه‌برداری دارند، توسط این سامانه انجام خواهد شد. در صورتی که اقدام متقابل علیه کلاه برداران انجام نشود، اغلب چندین بار این کار را تکرار خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه از هک شدن اکانت پی پال خود جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از فیشینگ پی پال

هنگام دریافت هرگونه ایمیلی از پی پال، آدرس ایمیل واقعی را بررسی کنید. بررسی صرفی نام فرستنده برای این منظور کافی نیست و باید اطمینان حاصل کنید که همه چیز قانونی است. در صورت شک، برای تایید اطلاعات، در یک تب جدید وارد حساب کاربری خود شوید. فقط خریدها را به آدرس ذکر شده در جزئیات معامله ارسال کنید و از تغییر آن خودداری کنید. بسیاری از موارد تقلب، به این دلیل رخ می‌دهد که فروشندگان علائم هشدار دهنده را جدی نگرفته و باعث می‌شوند که کلاه‌بردار به راحتی بتواند در حساب کاربری آن‌ها نفوذ کند.

همیشه باید جانب احتیاط را رعایت کرده و از خودتان در برابر کلاه‌برداران، سارقین و هکرها محافظت کنید. شما نیز می‌توانید تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک گذارید. آیا تاکنون مورد کلاه‌برداری در پی پال قرار گرفته‌اید؟ چه اقداماتی از نظر شما برای در امان ماندن از چنین اتفاقاتی ضروری است؟ در بخش کامنت‌ها با ما همراه شوید.

لیست برچسب ها
فرم ارسال دیدگاه و نظرات