چالشهای آمادگی برای آزمون آیلتس یکی دو تا نیست. در حقیقت هنگامی که از آمادهسازی برای آزمونهایی از این دست حرف میزنیم، از یک مارتن چند صد متری حرف میزنیم؛ بسیاری از همان ابتدا، چه به قصد مهاجرت و چه در سودای ترفیع موقعیت شغلی، بدن گرم میکنند و پا به راه میشوند اما از آن تعداد بسیار، تنها اندکی از خط پایان میگذرند. علت را شاید بتوان در عدم آمادگی برای آزمون آیلتس جست. در این یادداشت با مواردی آشنا خواهید شد که تقریبا پیش پای همهی متقاضیان برای شرکت در آزمون آیلتس سبز میشوند؛ فرقی هم ندارد که اینها همه از چه سطحی از کیفیت زبانی میآیند.
پس پیش از آغاز این دوی نفسگیر آمازون بد نیست مسیر پیشرو را پیشبینی کنید، با تصویری قدرتمند کفشهایتان را گِره بزنید و تن به مسیر دهید. پیش از مرور راههای آمادگی برای آزمون آیلتس باید به سوالاتی پاسخ دهید؛ سوالاتی که جوابهایشان نیمی از راه آمادگی برای آزمون آیلتس را هموار میسازد. نوین پرداخت بهینه ترین انتخاب برای ثبت نام آزمون تافل TOEFL و ثبت نام در آزمون آیلتس خواهد بود.
بارها با متقاضیانی رو به رو میشویم که از کلید موفقیت در آزمون آیلتس میپرسند: « چهجوری توی آیلتس موفق بشیم؟» یا « چی کار کنیم از پساش بر بیایم؟» و سوالاتی از این قبیل که خب در آغاز هر مسیری ذهن دونده را به خود مشغول میکنند؛ از کجا برویم که زودتر برسیم، چهکار کنیم که اول از همه برسیم و غیره. البته که همهی آنها سوالات بیراه و به جاییاند.
میخندید! حق دارید: سوالات بیراهاند چون در دم و به این شکل نمیتوان پاسخی برایشان پیدا کرد، به جایاند چرا که با بررسی یکی دو موضوع میتوان تصویر مناسبی از مثلا « موفقیت در آزمون آیلتس » و میانبرها به دست داد. پس پیش از آنکه ما به سوال شما در رابطه با موفقیت در آزمون آیلتس جواب دهیم، پاسخی برای پرسشهای پایین پیدا کنید:
بسیاری پیش از آغاز یک دوره از آزمون تعیین سطح مینالند؛ طبیعی نیز هست! چرا که در وهله اول بسیاری از آزمونهای تعیین سطح از استاندارد کافی برخوردار نیستند و بعد، یک «نه»ی بزرگ درونی که ریشهاش در عدم آمادگی کافی برای شرکت در آزمون است، دانشآموز زبان انگلیسی را به مقاومت وا میدارد.
با این همه راهی نیست! پاسخ به این سوال جایگاه کنونی شما را نشان میدهد. اگر عزم آمادگی برای آزمون آیلتس دارید، ناگزیرید که اطلاعاتی از دانش کنونیتان پیرامون زبان انگلیسی کسب کنید؛ این اطلاعات البته از پارامترهای معینی پیروری میکنند. جوابهای همچون «زبان متوسط است» و یا «یک سال پیش در دوره پیشرفته شرکت کردم» کفایت نمیکنند. اغلب به نکات واضح و البته موثقتری نیازمندیم. باید بررسی شود که مهارت نوشتاری شما در چه حد و اندازهایست؟ مهارت خوانش شما چه نمرهای را به خود اختصاص خواهد داد؟ آیا میتوانید به توان شنیداریتان تکیه دهید و یا تا چه اندازه از پسِ صحبت کردن به زبان خارجه بر میآیید.
همانطور که پیشتر اشاره شد، آزمون آیلتس متر و معیارهای و محاسبات مشخصی دارد. واژههایی نظیر «بد نیست»، «خوب است»، «متوسط است» و غیره به کار نمیآیند. در نتیجه پیشنهاد ما این است که از متخصصان این کارزار کمک بگیرید.
همچنین بخوانید:تفاوت میان آزمون دولینگو و آیلتس؛ بررسی اعتبار و ماهیت هر آزمون
حالا که موقعیت فعلیتان را در یک آزمون تعیین سطح سنجیدهاید، باید هدفتان را معین کنید: چه نمرهای میخواهید؟ بدون پاسخ به این سوال هرگز نمیتوانید متر و معیارهای مناسب برای واژه «موفقیت» را پیدا کنید. چرا که آیلتس قلهای نیست برای آنکه فتحش نمایید، از 1 تا 9، ممکن است نمرهای حتی اندک کارِ شما را راه بیندازد. از سویی دیگر، آنها که با بارمبندی آیلتس آشنایاند میدانند، کسب هر رنج نمرهای برنامهی مخصوص خود را طلب میکند و زمان کافی خود را نیاز دارد. در نتیجه هدف شما برای برنامهریزی پیرامون آمادگی برای آزمون آیلتس بسیار اهمیت دارد.
پس بر مبنای اهدافتان مشخص نمایید چه نمرهای برای شما مطلوب است؛ اگر بنای تحصیل در خارج از کشور دارید، هر دانشگاه نمره مطلوبش را اعلام کرده است. اگر برای ارتقای شغلی تلاش میکنید، میتوانید با نگاهی به به بازار کار و همچنین آگهیهای جذب نیرو در زمینه تخصصیتان نمره هدف مناسب خود را کشف کنید.
بله! در یک دوی ماراتن فوریت زمانی چندان اهمیت ندارد اما در آمادگی برای آزمون آیلتس ماجرا متفاوت است. تقریبا همهی متقاضیان میخواهند در کوتاهترین زمان ممکن، بیشترین مسیر را در کسب نمرهی مطلوبشان طی کنند. اینکه آیا این امکانپذیر است یا نه به عوامل گوناگونی از قبیل سطح دانش شما به زبان انگلیسی، نمرهای که در پیاش هستید و البته ددلاین بستگی دارد. با وجود این، در نظر بگیرید، هر چیزی فرایندی دارد؛ حتی میوهای که بر شاخه منتظر رسیدن و چیده شدن است. آمادگی برای آزمون آیلتس نیز از این قاعده جهانشمول مستثنی نیست.
همچنین بخوانید: تفاوت آزمون آیلتس و تافل؛ کدام را انتخاب می کنید؟
دستکم نگیرید! عادات مطالعاتی شما از اهمیت فراوانی برخوردار است. این بسیار مهم است که به مثابه یک دونده کجا، در چه آب و هوا و بر کدام پیست میدوید. بسیار مهم است که در چه شرایطی، چه میزان زمان و چگونه وقت میگذارید. ممکن است در نظر اول، موضوع کماهمیت جلوه کند اما بدون یک موقعیت مناسب جهت آمادگی برای آزمون آیلتس، موفقیت هرگز امکانپذیر نخواهد بود. عادات مطالعاتی در موضوع بعدی که همانا انتخاب یک موسسه و یا استاد مناسب است، اهمیتی بیش از پیش مییابد.
یکی از رایجترین سوالات پیرامون آمادگی برای آزمون آیلتس این است که کدام موسسه و یا معلم خصوصی میتواند ما را به موفقیت برساند. اصلا معلم خصوصی به درد بخور است و یا آموزشگاه؟ برخی نیز میپرسند «اگر خودمان بخوانیم چه؟» یعنی نه از معلم خصوصی و نه از آموزشگاه زبان بلکه خودخوان بیاموزیم. هر سه راه میتواند مفید باشد. برای انتخاب بهترین گزینه بهتر است نگاهی به سطح زبان، نمرهی مورد نیاز، ددلاین و عادات مطالعاتیتان بیندازید. ببینید کدامیک شما را به سوی هدف خواهند برد.
معلم خصوصی به واسطه انعطاف در تنظیم کلاسها و شخصیسازی دروس و همچنین صرفهجویی در زمان نقشی کلیدی دارد. در عوض شما نیستید که برنامهی آموزشی یک موسسه را انتخاب میکنید و زمانبندی تدریس در موسسه را در اختیار میگیرید. با وجود این موسسه میتواند شما را در کنار همتایانِ دانشپذیرتان قرار دهد و به این ترتیب به کیفیت آموزش کمک کند. خودخوان بودن، هر چند شما مهارت مناسبی در خودخوانی داشته باشید، همواره چالشهایی دارد. از دیدگاه نگارنده، حتی آموزش به صورت خودخوان، گاها نیاز به یک مونتور و یا استادی دارد که بتواند به شما بازخوردهای مناسبی دهد.
در آخر اما آنچه در همهی این موارد اهمیت مشترکی دارد، تلاش، انتخابها و البته عملکرد شما در فرایند یادگیری است. در این زمینه ما شش راه جهت آمادگی برای آزمون آیلتس پیشرو گذاشتهایم!
حالا که تصویر واضحی از اهداف و برنامههایتان دارید، باید پا به راه شوید. در مسیر اما باید نکات کلیدیای را در نظر بیاورید و اجرا کنید. ما شش تا از کلیدیترینهایشان را در مسیر آمادگی برای آزمون آیلتس در نوین پرداخت به شما پیشنهاد میدهیم.
موضوع مرور کردن در راه آمادگی برای آزمون آیلتس چندان اهمیت دارد که بتوان تا به دارازنای یک صفحه تا صبح نوشت و تکرارش کرد.
مطالعه برای زبان انگلیسی را میتوان به چند بخش تقسیم کرد؛ بخشی از آن مواجهه با حجمی از اطلاعات نو است. در مرحله بعد ضبط و تکرار اطلاعات اهمیت دارد و در مرحله سوم مرور و کاربردی کردن آموختهها اساسیست. هر یک از این مراحل به درستی انجام نشود، کارتان با کرامالکاتبین است!
همچنین بخوانید: تفاوت آزمون دولینگو و تافل؛ یکی را انتخاب کنیم یا هردو؟
حتی آمادهترینها در راه آزمون آیلتس بیتردید نقاط ضعفی دارند؛ گاه دایره واژگان کفایت نمیکند، بعضیوقتها مشکل از گرامر است، گاهی پای مهارت نگارشی میلنگد و غیره. پس برای صرفهجویی در زمان و همچنین بازدهی موثر، روی نقاط ضعفتان تمرکز نمایید.
بالاتر پیرامون اهمیت حضور یک استاد و یا منتور برای کسب بازخورد گفتیم! چگونه میتوانیم بهتر شویم اگر از نقاط ضعف خود مثلا در مهارت نگارشی غافل بمانیم. پس حضور یک استادِ آگاه به مراتب اهمیت دارد. امتحانات آمادگی برای آزمون آیلتس(ماک) را دستکم نگیرید.
عادات و برنامههای مطالعاتیتان را زیر نظر بگیرید! اگر بازخورد مناسبی از صرف زمان برای یادگیری نمیگیرید، لازم است در آنها بازنگری کنید. پس حسابی روی آن وقت بگذارید و دائما اصلاحش کنید. برنامهی مطالعاتی خوب، مثل یک برنامهی تمرینی خوب برای شرکت در دوی ماراتن است.
راههای آمادگی برای آزمون آیلتس به تعداد آدمها و به فراخور طبع و سلیقه و برنامهی هر آموزندهای میتواند گوناگون و متفاوت باشد. در نتیجه چارهای نیست جز آنکه دست دست نکنید و دست به کار شوید. در طول مسیر وقت و فرصت برای شناخت موارد آمادگی برای آزمون آیلتس بسیار است.